Hallowed Butchery - Funeral Rites for the Living (2009)

geen stemmen

7. Abolish the Pulpit
  8. The Kennebec [Reprise]
  9. After the Gold Rush [Neil Young Cover] *
lambf
Leuk album wat de moderne Doom-liefhebber zal aanspreken (Gallow, hoor je me ?! ) Als je het wel ergens mee kan vergelijken is het wel HKY. Ze spelen dezelfde soort afstandelijke, trage riffs met een wat elektronische achtergrond met een kraakheldere doch diepe productie. Onaards, onheilspellend en industrieel.

Hoewel het een erg leuk plaatje is en eigenlijk gewoon een 4* zou moeten geven, heb ik het gevoel dat er veel meer inzit. De potentie is er helemaal, maar af en toe hoor je te overduidelijk dat dit een eenmanproject is. Niets mis met eenmansprojecten, maar hier en daar mis ik het net wat evenwicht of feedback van een tweede gitarist. Een gastmuzikant laten meespelen zou geen verkeerde optie zijn, en ik kijk met positieve nieuwsgierigheid uit naar de volgende release.

Gallow
Lekkere plaat hoor #9 was wel eventjes een WTF-momentje.

avatar van andnino
Tsja, in dit soort gevallen ontkom ik er niet aan toch eerst even de MySpace te willen checken. Terecht, want ik weet niet of ik blij geworden was van een volledige luisterbeurt. Klinkt allemaal prima, maar niet echt mijn ding verder.