Bloodhound Gang - One Fierce Beer Coaster (1996)

Label: Geffen

1. Kiss Me Where It Smells Funny (3:10)
  2. Lift Your Head Up High (And Blow Your Brains Out) (4:58)
  3. Fire Water Burn (4:52)
  4. I Wish I Was a Queer So I Could Get Chicks (3:49)
  5. Why's Everybody Always Pickin' on Me? (3:22)
  6. It's Tricky (2:35)
  7. Asleep at the Wheel (4:05)
  8. Shut Up (3:15)
  9. Your Only Friends Are Make Believe (7:02)
  10. Boom (3:15)

met Rob Van Winkle

11. Going Nowhere Slow (4:06)
  12. Reflections of Remoh (0:50)
  13. Fire Water Burn [Donkey Version] * (4:10)
  14. Fire Water Burn [Jim Makin' Jamaican Mix] * (5:00)
Het album van het magistrale Fire Water Burn. Gelukkig staat er nog veel meer moois (en leuks ) op. De lyrics zijn bij vlagen geniaal doch krankzinnig (gaat vaak samen). 4*

Heb zelfs het origineel hiervan.. sommige teksten zijn ERG grappig. Ook nog een liedje feat. Vanilla Ice

ik had de originele t-shirt met Mr. Wankee

Allmusic
Hoezo melig?

'Why Is Everybody Always Pickin' On Me?'
...'Cause You Run Like A Girl And You Sit Down To Pee.'

De opolger 'Hooray For Boobies' gaat nog een stapje verder, voor de liefhebbers...... 'Mom and Dad this is Stacey Lane. Stacey show 'em your titties'........ 'I Just Want You For Blows.' etc. etc.

Leuk voor de 13-jarigen onder ons.

avatar van HammerHead
't Gaat toch echt over Chasey Lain (de porno ster).
Als je niet weet waar de nummers over gaan zal het ongetwijfeld een stuk minder grappig zijn.

Ik kan dit soort humor best waarderen op z'n tijd. Nee ik ben geen 13, maar daar heb ik verder geen problemen mee.

Ik heb hele leuke jeugdherinneringen aan deze plaat. Ik kon "Going Nowhere Slow" van begin tot eind meezingen en geloof me, da's niet makkelijk

Evengoed is het een ongelofelijk infantiele plaat die ook niets meer dan dat pretendeert te zijn. Lang leve de banaliteit is de kerngedachte. En ik moet toegeven dat een groot gedeelte van de deuntjes toch nog best aardig in elkaar steken.

Geeeeeeeeeniale boerenmuziek. Luister hier thuis vaak naar The Bloodhound gang. Lekker verstand op nul en genieten

avatar van Dim
Dim
Ik ben het geheel met je eens 42; er worden al genoeg platen gemaakt die ergens over gaan...juist daarom is het leuk om eens naar wat minder volwassen muziek te luisteren, met geestige teksten en prima gitaargeluid.

hilarisch plaat maar het rockt wel

de beste van deze groep (of de enige goede?)

ik geef um een 3.5* omdat ik hem zovaak geluisterd heb en nog steeds af en toe zin heb om um te draaien

R_A_M_O_N_E_S
Dan moet je de Greek Salad Mix van Why's Everybody Pickin On Me? eens horen. Hilarisch nummer.

avatar van Sibren
Allmusic schreef:
Hoezo melig?

'Why Is Everybody Always Pickin' On Me?'
...'Cause You Run Like A Girl And You Sit Down To Pee.'

Leuk voor de 13-jarigen onder ons.

Ik ben erg blij dat ik mij mag scharen, in de groep '13 jarigen'. Lekkere pretentielose, niks wereldverbeterende teksten! Ik moet zeggen, de stemming moet er wel naar zijn, maar soms...

avatar van Hanszel
Haha, ik zette 'm net ook weer even op en pakte de tekst erbij. Nog een staaltje geniale poëzie

"But whatever happens to happen always happens for the worst
And if the worst is yet to happen I hope it happens to you first"

Zit best leuk in elkaar en heeft me in die tijd veel luisterplezier gegeven. Hopsa, vier sterren dan maar! Omdat-ie zo leuk is

avatar van PEN15
Geweldig voor een genre dat nauwelijks bestaat: humor rock. Ik ben hem nu wat beter gaan waarderen, omdat de zanger voor zijn tempo (vooral in nr.5) goed articuleert en duidelijk spreekt. Dit omdat er nogal wat zangers zijn die daar maling aan hebben, bovendien zou ik grappen niet kunnen plaatsen als ik de tekst niet kon verstaan.
Verder niet alleen een stevige dosis humor, maar ook variatie in de muziek en het is zelfs soms verdomd goed luisterbaar.
Nummer 2,5 en 7 blijven mijn favorieten. Ontzettend leuk en ik kan ieder een luisterbeurt aanraden.

Bloodhound Gang; de Jackass van de popmuziek.
Moest er in het begin wel om lachen, maar ze vallen al snel in herhaling.

avatar van Shelter
Wat heb ik een lol gehad met deze band op Lowlands en op mijn middelbare school was het toch een van de favorieten onder de skaters. Kwa muziek echt niet zo slecht, de teksten zijn banaal en kinderachtig maar zijn soms toch goed uitgewerkt (zie ook voorbeeld Hanszel).
Ik heb sterk het vermoeden dat het veelal geprezen Jeugd Van Tegenwoordig geinspireerd was door deze band, al is deze band naar mijn mening genialer.
Nu is het minder voor mijn oren, maar goed ik ben geen 16 jarige skater meer sommig werk moet je in perspectief plaatsen. Nu rond de 2-2.5 toen 4-4.5 ....3* maar.

avatar van Jelle78
Puur jeugdsentiment dit. The Roof is on Fire was één van de anthems van m'n middelbare school tijd. Het hele album staan vol met puberale genialiteit die ook nu nog een glimlach op m'n gezicht tovert. "Whatever if I brush my theet with a piece of cheddar cheese", "I don't like pooping in public places, but we al hate that, I hate Spin magazine, 'cause they never ever plug me" zijn twee zinnetjes die nog steeds in m'n hoofd zitten.

avatar van Hanszel
Jelle78 schreef:
Puur jeugdsentiment dit. Het hele album staan vol met puberale genialiteit die ook nu nog een glimlach op m'n gezicht tovert.
"'Cause I'm kind of like Han Solo, always stroking my own Wookiee / I'm the root of all that's evil, yeah, but you can call me Cookie "

En zo nog vele voorbeelden meer maar deze merkte ik net toevallig op. Niet dat ie nieuw voor me is, heb deze cd al ontelbaar keren geluisterd. Geweldig en zeker herinneringen aan een bepaalde periode in m'n leven.

Heb ze destijds ook live gezien, die concerten in de Melkweg, met het voltallige publiek op het podium, ge-wel-dig was dat.