Meat Beat Manifesto - 99% (1990)

Electronic
Label: Mute

1. Now (5:18)
  2. Out (4:45)
  3. All the Things You Are (4:42)
  4. Hello Teenage America (2:06)
  5. 10 X Faster Than the Speed of Love (5:58)
  6. 99% (0:20)
  7. Dogstar Man / Helter Skelter (8:36)
  8. Think Fast (5:02)
  9. Hallucination Generation (2:40)
  10. Deviate (5:22)
avatar van VanDeGriend
Bij vlagen furieuze geluidstornado dit. Jaren niet gedraaid en maar weer eens opgezet. Deed me terug denken aan een overdonderend optreden dat ik van deze mannen eens gezien heb voor een akelig leeg Nighttown. Gelukkig heel veel ruimte om te springen en stuiteren. Ik zal dit maar eens bij het cd's die aandacht verdienen topic zetten.

avatar van Onderhond
Best aardig dit.

Veel fijne samples, lekker log en ritmisch simpel. Doet mij meer aan de wat oudere hip-hop denken, dan aan electronische muziek, maar ook daar heb ik wel een (klein) boontje voor.

Gewoon geinige, uptempo muziek. Klinkt mij uiteindelijk wel wat te verouderd, iets teveel "ze wisten en konden niet beter" momenten, maar verder grappig genoeg, en nergens irritant. Kleine 3*.

avatar van UK-Choonz
Erg belangrijk geweest voor de ontwikkeling van Breakbeat. Toch vind ik deze track, op Helter skelter na, allemaal een beetje net niet.

avatar van FunkStarr
UK-Choonz schreef:

Eens met vorige post. Pioniers in het Breakbeat genre maar alleen Helter Skelter is echt een vette track.