EliZe - More Than Meets the Eye (2009)

Pop / Dance
Label: CMM

1. Can't You Feel It (3:22)
  2. Get Up (Do It Now) (3:03)
  3. Lovesick (5:48)
  4. I Can Be a Bitch (3:19)
  5. Mr. Know It All (3:21)
  6. Hot Stuff (2:52)
  7. Shine Like a Superstar (3:15)
  8. Favourite Rebound (3:46)
  9. Let's Give Love a Try (3:05)
  10. So Funkable (3:35)
  11. Hook You Up (3:44)
  12. First Class Liar (3:20)
  13. Automatic [Acoustic] (4:13)
avatar van NewYorkCityLight
Deze wou ik eerder vandaag ook al toevoegen.
Ik kijk er erg naar uit! Mooie cover en de drie singles waren ook goed! Vooral Lovesick is fantastisch.

De titels van de nummers zien er alleen niet al te leuk uit en de album titel ben ik ook niet over te spreken. Maar dat zegt verder niks over de kwaliteit. Ik kijk er nog steeds naar uit.

Binnenkort komen er trouwens voorproefjes op d'r hyves te staan. Welke ik niet ga proberen te luisteren, ik wil graag verrast worden. Alleen je zult zien dat ik verleiding niet kan weerstaan.

avatar van friday the 13 th
Ik kijk hier ook naar uit. Haar cover van Hot stuff en het internationaal klinkende "Can't you feel it' klinken alvast fantastisch als dance-tracks.

Het probleem met Elize is dat ze steeds erg laat is met haar album-releases. Ondertussen zijn haar singles weer gedateerd, dus om een goede verkoop te realiseren van dit album zal ze met een krachtige single op de proppen moeten komen.

Vind de cover van dit album alles behalve mooi. Ze ziet er als een geadopteerd Koreaans weeskindje uit.

avatar van catdog
Matig zangeresje met nog matigere singles. "Hot Stuff" is toch echt wel een cover waar je alleen maar gillend bij kan wegrennen. Totaal geen eigen draai ofwat dan ook. Toch is ze wel een ontzettend mooie verschijning en dat is ook de reden dat ik haar nooit wegzap. Misschien dat dit album nog wat kan worden als het een beetje in de stijl van "Can't You Feel It" valt.. want dat nummer is nog wel te doen, maar dat is eigenlijk vanwege de beat.

avatar van NewYorkCityLight
Is hij gelekt of is het een haatstem?

NewYorkCityLight schreef:
Is hij gelekt of is het een haatstem?

Hij lijkt niet gelekt te zijn. Maar Sven is wel een betrouwbare user dus die zal hem wel via andere kanalen gehoord hebben.

avatar van friday the 13 th
Juist de snippets gehoord en ik weet nu wel niet meer of ik het album nog ga kopen. Er zit niet meer echt iets krachtigs tussen. Ook veel liedjes weer met een lichte latino-sound. Meer harde beats zoals in Can't you feel it zitten er niet meer tussen.

Liedjes die misschien nog iets kunnen worden zijn: shine like a superstar, i can be a bitch en Get Up (do it now) - maar ook deze zijn momenteel nog magertjes, maar hebben potentieel om nog iets te groeien.

Ik ga er nog even over denken of ik het album ga kopen. Had het wel iets meer krachtiger verwacht zoals in de lijn van Hot Stuff en Can't you feel it.

Ook haar acoustische versie van Automatic vind ik persoonlijk maar niks.

avatar van NewYorkCityLight
Ik ben het met je eens na het beluisteren van de snippets. So Funkable is verschrikkelijk en Hook You Up + de 3 nummers die jij noemde vond ik dan wel weer redelijk klinken. Ik ga in ieder geval alle nummers beluisteren en blabla daarna zie ik wel of ik het album koop.

Maar mag je stemmen als je enkel de snippets hebt gehoord?

NewYorkCityLight schreef:

Maar mag je stemmen als je enkel de snippets hebt gehoord?

Als ik nog eens binnenkort naar Nederland ga overweeg ik het wel om het album te kopen.

Ik weet niet of je mag stemmen na het beluisteren van de snippets. Haar drie andere singles kende ik natuurlijk wel en met de snippets heb ik me een goed beeld kunnen vormen over het album.

Wil wel natuurlijk mijn stem verhogen als de nummers gaan groeien.

friday the 13 th schreef:

Wil wel natuurlijk mijn stem verhogen als de nummers gaan groeien.

Als je alleen snippets hebt gehoord, mag je niet op de cd stemmen

avatar van NewYorkCityLight
Er zijn al 6 nummers op youtube te beluisteren (Favorite Rebound, Shine Like A Superstar, Get Up (Do It Now), Hook You Up, I Can Be A Bitch en Let's Give Love A Try).

Wat een laag gemiddelde trouwens . Wat vond jij ervan Chris ?

avatar van friday the 13 th
Heb de nummers nu beluisterd via youtube. Shine like a superstar vind ik nog goed, de rest is allemaal minder vind ik. De uitgebrachte singles vind ik ook allemaal goed, maar er staat niks meer op om als volgende single uit te brengen.

Ik blijf mijn stem behouden.

NewYorkCityLight schreef:

Wat een laag gemiddelde trouwens . Wat vond jij ervan Chris ?

Haar eerste cd vond ik al slecht en had dus al geen hoge verwachtingen bij deze cd. De cd lijkt zich vooral te richten op de leeftijdscatogorie -14
De muziek vind ik kinderachtig, onorigineel, saai, inspiratieloos etc daarom een 1,5

avatar van NewYorkCityLight
Ik kan het me zomaar voorstellen. De eerste CD vond ik nog best te doen, maar toen was ik 14 . Misschien dat ik deze toen ook goed had gevonden maar nu vind ik het veel moeilijker om van deze CD te genieten, alhoewel ik de singles goed vond, met name Lovesick.

avatar van StefanK
Het probleem met eliZe is dat ze haar muziek vaak op het verkeerde moment uitbrengt. Automatic en I'm No Latino waren nog aardig successen maar dan spreek je alweer over 4 jaar geleden...

Tijd voor een switch moet ze gedacht hebben en dat kun je ook wel horen aan de nieuwste cd. Muzikaal gaat ze wel precies verder zoals ze begon, maar een aantal tracks zijn wel het vermelden waard omdat ze voor wat afwisseling zorgen: I Can Be A Bitch, So Funkable en Shine Like A Star had zo door Kylie Minogue gezongen kunnen zijn.

Helaas... de eerste 3 singles van dit album zijn ook alweer geflopt en de cd is zonder pardon gewoon op de markt gegooid dus reken maar niet op een hoge notering in de charts. Tenzij er 1 van de eerder genoemde tracks als single verschijnt en gepaard gaat met dikke promotie... ik zeg heel dik... want eliZe staat echt op de rand van de afgrond...

avatar van NewYorkCityLight
Ja ze brengt het inderdaad op het verkeerde moment uit. Ze had de eerste CD uit moeten brengen na Automatic en niet pas na de 4e single.

Ik zie hier geen 4e single vandaan komen die nog wat doet. Dus ze kan alweer beginnen aan een nieuwe CD.

4e single wordt volgens mij Get Up (Do It Now), dat is mijn voorspelling. Maar hij komt echt niet ver.

avatar van NewYorkCityLight
Vind 'm nog best te pruimen.

Probleem ---> Minimale coupletten en vaak herhalen van het refrein, het irriteert me mateloos als het tweede refrein al begint op 1:10. En er zit vaak geen derde couplet bij.

Hoogtepunten (favorieten) :
Lovesick
Favorite Rebound
Hook You Up of Can't You Feel It (twijfel nog tussen die 2).

avatar van NewYorkCityLight
Lang interview met EliZe op : EliZe / Video interview / Artists / FaceCulture - Online Multimedia Magazine (Ze praat onder andere ook over haar rare geren in Can't You Feel It )

Ik ben meestal niet van de interviews maar ik vond het wel erg leuk (niet erg enthousiaste interviewer though).

Vind de CD ook zeker een groeier. So Funkable vind ik bijvoorbeeld nu ook erg leuk...en Let's Give Love A Try hoort nu ook zeker bij mijn favorieten. Mr Know It All is het enige nummer dat ik niet zo leuk vind.

Wel jammer dat er geen lyrics in het boekje zitten, die zaten er bij In Control wel bij. Maar EliZe op foto's is nooit een straf toch?

Ik heb dit album pas gekocht en het bevalt me wel: ik vond het een beetje matig toen ik de snippets hoorde, maar als geheel zijn de nummers best goed.
het is inderdaad zo dat ze dit album eerder had moeten uitbrengen, met Hot Stuff ofzo. Het staat nog steeds niet in de hitlijsten [:O]

Dit album is lekker dance, maar er komen ook andere stijlen muziek in voor. De akoestische versie van Automatic is ook zeker mooi.

En dat het 2e refrein al op 1:10 zit is normaal voor dance songs, is meestal zo./

avatar van friday the 13 th
Het album zal ook niet meer in de hitlijsten geraken. Ik had hier meer van verwacht.

Heb ook juist gemerkt dat Shine Like A Superstar oorspronkelijk van DJ Ella is. Heb het debuutalbum van DJ Ella meteen toegevoegd op musicmeter.

Jammer, hier had meer kunnen inzitten.

0,5
Ik vindt dit geen geslaagd album,alleen 'i can be a bitch' klinkt degelijk.

avatar van NewYorkCityLight
eliZe vindt zelf dat ze 'volwassener' is geworden op dit album. Persoonlijk vind ik dat ze op haar vorige CD In Control een wat volwassener geluid laat horen (met uitzondering van mijn favoriet Favourite Rebound, wat wat mij betreft een nummer zou kunnen zijn van een grotere artiest).

M'n 3 sterren blijven staan, omdat het album gewoon heerlijk is om af en toe op te zetten. Lekkere non-sense muziek waar ik van houd.

Ik hoop dat er nog een derde CD van d'r komt ondanks dat dit niet zo'n succes was!

Trollbericht verwijderd. Een mening kan je ook wel normaal verwoorden.

avatar van MIAB
Dit is toch wel een mindere opvolger. Jammer dat ze hierna geen nieuwe poging heeft gedaan. 3*

Can't You Feel It (3:22) --- 3,0
Get Up (Do It Now) (3:03) --- 3,0