Clutch - Strange Cousins from the West (2009)

Label: Weathermaker

1. Motherless Child (4:15)
  2. Struck Down (4:23)
  3. 50,000 Unstoppable Watts (3:48)
  4. Abraham Lincoln (5:58)
  5. Minotaur (4:52)
  6. The Amazing Kreskin (4:37)
  7. Witchdoctor (4:11)
  8. Let a Poor Man Be (5:31)
  9. Freakonomics (3:21)
  10. Algo Ha Cambiado (4:09)
  11. Sleestak Lightning (3:47)
Ravenous
Yay, een nieuwe Clutch, fijn bandje en hun laatste album smaakte erg goed, hoop dat deze weer net zo lekker gaat klinken! artwork dig ik iig wel.

avatar van Mr. B
Eerste luisterbeurt is zeker niet verkeerd!

avatar van trebremmit
Wat aan de saaie kant dit nieuwe album van Clutch, mij te bluesy.

avatar van Aghora
trebremmit schreef:
Wat aan de saaie kant dit nieuwe album van Clutch, mij te bluesy.

De bluesinvloeden stoor ik me niet aan, maar ik ben ook wel teleurgesteld in dit album. Klinkt nogal ongeinspireerd. Clutch staat natuurlijk niet bekend om grote variatie en dat bevestigen ze weer met dit album. Jammer, want de vorige twee platen(met name Robot Hive / Exodus) waren erg goed. Een degelijk tussendoortje zou ik dit noemen.

avatar van Fza
Fza
Hmm, ik vind ze in een dalende lijn zitten, voor mij is Blast Tyrant toch wel hun beste album (die daarna wat minder), ik heb dit album nu een aantal keer beluisterd en het pakt me totaal niet. Nog een paar keer proberen voor ik mijn oordel vel, maar ik denk niet dat 'ie boven een 3 uitkomt.

avatar van Meneer Joost
Deze cd vorige week bij de Target voor een dollar of tien uit de bakken gegraaid. Valt me helemaal niet tegen eigenlijk. De bluesy jams doen me af en toe denken aan de Rollins Band (vooral ten tijde van Come In And Burn).

Kingsnake
Dalende lijn of niet, het is een lekkere rockende plaat.
Niet meer of minder.
Er zijn platen dit jaar uitgekomen die zwaar beneden peil zijn.
Clutch blijft een degelijk niveau aan muziek maken.

Kingsnake
Aghora schreef:

Niet bluesy, maar meer southern rock-ish

Ik vind deze toch ook wel bleusy, maar daar houd ik juist wel van!
Eerste luisterbeurt 3.5* maar nmog voor verhoging vatbaar!

Ozric Spacefolk
Slechte reviews voor deze gave plaat.

Mijns inziens groeite de band per plaat. Clutch (maar ook Bakerton Group) is een band die steeds beter wordt, qua songwriting, maar ook tekstueel.

Ook gaat Neil Fallon steeds beter zingen.
De toetsenist die ze even hadden, is onderwijl alweer uit de band.

Mssr Renard
Na jaren deze (en Robot Hive/Exodus) op (dubbel-)lp en wat kljnkt, rockt en swingt deze plaat toch heerlijk.

Fantastische muziek dat wat mij betreft de perfectie nadert.