Tanita Tikaram - Eleven Kinds of Loneliness (1992)

Label: Warner Bros.

1. You Make the Whole World Cry (3:39)
  2. Elephant (3:59)
  3. Trouble (3:55)
  4. I Grant You (2:31)
  5. Heal You (4:26)
  6. To Drink the Rainbow (3:19)
  7. Out on the Town (3:16)
  8. Hot Stones (2:59)
  9. Men and Women (3:09)
  10. Any Reason (3:36)
  11. Love Don't Need No Tyranny (5:02)
  12. The Way That I Want You (3:42)
Geef met toch maar de andere waarop ook gestemd is

Vandaag dit album eens opgehad. Hoe is dit 4e album ? De titel (11 soorten van eenzaamheid) belooft geen vrolijk album. Het album heeft 12 nummers , dus welk nummer niet over eenzaamheid gaat is niet helemaal duidelijk. In een recensie (die redelijk positief was) werd geschreven dat Tanita voor sfeer en gevoel in de teksten verwoordde, het zijn geen verhaaltjes of informatie. Vooral de sfeer is belangrijk, de teksten staan vooral in dienst van de muziek, om de sfeer daarvan nog te versterken. Inderdaad zijn het geen lal te sterke teksten. Verder is de invloed van Rob Argent, die samen met Peter Hook verantwoordelijk was voor de productie van de andere drie albums totaal verdwenen. Rod Argent speelt enkel op één nummer mee. Dat betekent dat de productie totaal anders is. Persoonlijk vind ik dit zeker geen verbetering. Tanita zei er later zelf over : "Eleven Kinds Of Loniliness" bevatte veel van mijn passies voor mijn muziek. Het was een zeer intieme verzameling, maar het deed het niet erg goed.
Inderdaad misschien als een goede producer aanwezig was, dat het dan een beter geheel zou zijn. Het waaiert nu muzikaal alle kanten op, alles wordt uit de kast gehaald. Iemand die daar even scherp op had gezeten, had er misschien voor gezorgd dat het een stuk beter zou klinken. Er zitten wel mooie nummers bij, niet alles heeft verbetering nodig. Ik kom dan ook niet hoger dan 2,5 ster.

avatar van goldendream
Ik vind het super om vast te stellen dat er nog mensen luisteren naar een zangeres als Tanita, ook al zijn ze kritisch. Er is zoveel meer en vooral beters te vinden dan ocharme Beyoncé.

Toch maar een half puntje erbij, ik was wel erg kritisch. Het waaiert alle kanten uit, maar dat heeft toch ook weer zijn charme. En sommige nummers zijn best sterk. Wie weet blijft het niet bij het halve puntje.