Survival - Survival (2009)

Electronic
Label: Exit

1. Walk on By (5:35)
  2. Heeding the Signs (5:45)

met Christina Nicola

3. Hit You When You're Down (5:36)

met SL

4. Even Now (4:48)
  5. Feelings Gone (5:49)

met Christina Nicola

6. Still Don't Know (5:05)
  7. Terrain (6:00)
  8. Ascendancy (1:43)
  9. Seventh Sign (6:02)
  10. Too Little Too Late (6:04)
  11. Burned Out (5:22)
  12. Foreshadow (7:50)
  13. Field of Vision (7:12)
tuktak
survival is altijd al een topproducer binnen de drum n bass scene, maar had nog nooit een album uitgebracht. de verwachtingen wordne met zovele jaar ervaring volledig ingewilligd. heerlijk diepe drum n bass, die veel mensen waarschijnlijk niet zal liggen vanwege het repetitieve. desalniettemin superstrak en mooi geproduceerd. terrain is heel vet.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Het is grappig hoe ik met Survival in aanraking ben gekomen: ik ken hem namelijk als Steve Kielty, kandidaat van het amateurkookprogramma Masterchef UK (jaargang 2017). Vanwege de sympathieke rust die hij uitstraalde, en de inventieve en technisch hoogstaande gerechten die hij kookte, werd Steve al gauw mijn favoriete deelnemer van het seizoen. Masterchef spoiler: uiteindelijk wist hij de finale te bereiken.

Naarmate het seizoen vorderde werd er benoemd dat hij producer en geluidstechnicus was, wat mij natuurlijk nieuwsgierig maakte naar de muziek die hij maakte. Ik wilde echter niets opzoeken, uit angst om voorbarig de uitslag van de competitie te zien, maar mijn nieuwsgierigheid werd alleen maar groter toen ik in het programma een poster voorbij zag komen van een feestje van Metalheadz. 'Onze' Steve maakte dus drum & bass, en als klap op de vuurpijl draaide hij op feestjes van het meest prestigieuze label in het genre!

Na een paar tracks te hebben gedraaid van Survival was ik gelijk onder de indruk: de technische vaardigheid en de aandacht voor detail die Steve in zijn kookkunsten liet zien waren geen toevalstreffer, want die zijn ook te horen op de muziek die hij ons voorschotelt. Nu heb ik zijn debuutalbum net zitten luisteren, en zoals wel vaker heeft tuktak het hier volledig bij het juiste eind: diepe, strakke, repetitieve drum & bass. Mooi afgewerkte producties, effectief gebruik van samples en effecten, niet al te veel poespas, en meedogenloos doordenderende drums. Zo heb ik mijn drum & bass graag.