Kitsuné Maison Compilation 7 (2009)

Frankrijk

16. Encore
  17. Maybb - Touring in NY [Short Tour Edit]
  18. Renaissance Man - Rythym
  19. Tanlines - Bejan
Ondanks dat het niet allemaal even geweldig is, luisteren die Kitsuné verzamelaars toch wel lekker weg. Altijd wel een bonte verzameling van leuke indie, electro, ed.

Wat mij betreft zijn dit de krenten in de map:
*Phoenix, één van de beste popsingles van de laatste maanden. Ik vind deze versie ook net net zo goed als het origineel.
*The Golden Filter, sowieso één van de beste nieuwe artiesten die ik het afgelopen half jaar heb gehoord, kan niet wachten op meer materiaal. Ze hebben nu nog maar 1 single en wat remixes uitgebracht
*James Yuill, wat een heerlijk mijmerliedje is dat toch, ook in deze subtiele remix

Ook (erg) leuk:
*Two Door Cinema Club, uitermate blije indie met een vleugje Paul Simon
*We Have Band
*Crystal Fighters, al vind ik een andere remix die ik heb wat beter. Wel een inventief nummer met dat kinderkoor er ook bij.
*Renaissance Man, lekker luchtig dubstep-achtig plaatje.

Gemiste kans:
*La Roux. Ik had liever de fantastische remix van Skream gehad. Meestal ben ik wel een fan van de platen van Lifelike, maar dit is voor hun doen niet zo'n geweldige remix. Doet me trouwens wel een beetje aan Anne Clark's Sleeper in Metropolis denken.
*Delphic. Ook hier had ik liever een andere versie gehad. De remix van The Chain veegt de vloer aan met deze versie.

Tenenkrommend:
*Maybb. Laten we hopen dat dit nummer met een knipoog bedoeld is...

avatar van Yamato
Dit lijkt me toch wel een heel leuke verzamelaar, wat ik er van ken is erg goed (De Classixx remix van Lisztomania en de remix van Counterpoint) en van The Golden Filter, James Yuill, La Roux, Yuksek en HeartsRevolution heb ik nog nooit iets slechts gehoord. Ben vooral benieuws naar Favourite Things van The Golden Filter, Solid Gold was een meesterwerkje.

avatar van Zwammer
Deze Kitsuné verzamelaar vind ik toch één van de mindere. Naar mijn mening staan er maar drie echte topnummers (Classixx, James Yuill en Two Door Cinema Club), de rest is maar middelmatig. 2.5*