Ian Hunter - Man Overboard (2009)

Label: New West

1. The Great Escape (4:29)
  2. Arms and Legs (4:34)
  3. Up and Running (3:47)
  4. Man Overboard (5:16)
  5. Babylon Blues (4:54)
  6. Girl from the Office (4:35)
  7. Flowers (3:32)
  8. These Feelings (4:01)
  9. Win It All (2:24)
  10. Way with Words (4:15)
  11. River of Tears (5:35)
avatar van Bartjeking
Kijk dit is nu een plaat om naar uit te kijken! De vorige plaat van deze rock-veteraan was voortreffelijk (shrunken heads). Benieuwd wat dit gaat brengen. Inmiddels genoteerd op verlanglijstje.

beaster1256
van mij ook , en zeggen dat die kerel al meer dan 70 jaar is !!!!!

MentalTheo58
Als deze cd van deze 70-jarige veteraan in de buurt van het niveau van zijn vorige cd mag komen, mogen we niet mopperen. Ik wacht met spanning af!!

avatar van Bartjeking
Ik heb hem inmiddels alweer een keer of vijf gedraaid en wederom heeft Ian zichzelf overtroffen met een uitstekende plaat. Hoogtepunten het lekker rockende Up and Running en het zeer treffende Win it all, wat ik een van de mooiste nummers vind die ik de laaste tijd heb gehoord.

Aanrader!

MentalTheo58
Wederom een goeie plaat!!

beaster1256
ja, heb hem besteld bij cdwow en bericht ontvangen dat hij op komst is , dus volgende week mag ik hem verwachten in mijn bus , joepie jee ,

ik heb bijna alles van de heer hunter op cd alleen vind ik nergens zijn , volgens mij , beste plaat ' short back n sides op cd , kan er mij iemand helpen , een copietje zenden naar me zou me veel deugd doen aub

mvg

avatar van Mctijn
Prima plaat. Hij is ouder dan Bruce, dus eigenlijk moet je Spingsteen met Hunter vergelijken, maar toch....het lijkt allemaal veel op elkaar.
Prima muziek, ligt al snel goed in het gehoord, maar wordt niet snel saai.... 4*

avatar van Mctijn
Man Overboard is toch wel een van de pareltjes van dit jaar, Springsteen meets Dylan

Ik schrok me rot. 71 jaar en nog steeds actief! En hoe!!! Deze man is werkelijk niet kapot te krijgen. Hij levert op zijn 70e nog dit geweldige album af. Zoals Mctijn zegt zit zijn stem tussen Springsteen en Dylan (toen die nog een stem had) in. Het is een erg afwisselend album met een heerlijk power. Voeg daarbij een goed stel muzikanten. Dan krijg je dit als resultaat. Na mijn 2e luisterbeurt krijg ik steeds behoefte aan meer, dus vervelen gaattie absoluut niet. Een absolute aanrader voor jong oud! Toen hij in '83 All The Good Ones Are Taken zong, wist hij zeker nog niet dat ze hem zouden vergeten. Prachtig nummer uit 83, vooral de slow versie.

avatar van Bartjeking
Inmiddels heeft hij alweer een nieuwe plaat uit, zal hem binnenkort eens toevoegen. Hopelijk haalt hij weer het niveau van de laatste jaren want dat is hoger dan ooit. Er is momenteel een geweldige generatie 70-plussers aan de weg aan het timmeren waarbij ik vind dat Ian Hunter het verdient om in het rijtje Cohen, Dylan en Mccartney genoemd te worden. Uiteraard niet vanwege zijn prestaties uit het verleden; die zijn niet gering, maar van een andere orde dan de eerder genoemde heren. Kijkend naar het heden kan ik daar niet om heen. Uiteraard vergeet ik er nog een hoop te vermelden, maar het is dan ook geen wedstrijd welke bejaarde het muzikaalst is

Mott the Hoople was een fijne band, maar alleen dit album vind ik al tig keer meer passie hebben dan alles wat hij daarmee heeft uitgebracht. Ik kijk uit naar zijn nieuwe plaat! Die is overigens gezegend met de titel: When I'm President. Humor heeft ie dus ook nog. Of hoogmoedswaanzin.

BobbieMarley
Hé, Bart. Ben je het vergeten om de nieuwe toe te voegen? Over de titel, ik denk het eerste.

kistenkuif
Met je eens, Bart. Ian Hunter is één van de oude knarren die er nog toe doet. Hij is maatschappelijk betrokken maar pretentieloos, heeft humor, componeert songs gehaaid en met detail, zingt nog prima en omringt zich altijd met een strakke groep muzikanten. Hij is misschien niet zo'n door ons gemaakt icoon als Dylan, Cohen, McCartney of Springsteen maar ik luister (stiekem) veel liever naar hem omdat hij me het gevoel geeft als een gewone gozer naast me te staan. Zijn laatste album (When I 'm president) rockt een tikkie steviger dan Man Overboard. Heerlijk.!