Drudkh - Microcosmos (2009)

Oekraïne
Label: Season of Mist

1. Days That Passed (1:06)
  2. Distant Cries of Cranes (9:37)
  3. Decadence (10:32)
  4. Ars Poetica (9:47)
  5. Everything Unsaid Before (9:33)
  6. Widow's Grief (1:07)
Dit nieuwe, en alweer zevende album van deze, ondertussen tot één van mijn favoriete metalbands uitgegroeide, Oekraïnse band is opnieuw een parel in het genre. Al vanaf het eerste album bezorgt Drudkh ons geweldige melancholische black metal met een voorliefde voor de slavische cultuur en natuur. Een band die het vooral moet hebben van de fenomenale mystieke sfeer die er keer op keer gecreëerd wordt door naast de herhalende, rauwe, melodieuze riffs ook de tijd te nemen voor het schrijven van goede composities en gebruik te maken van akoestische gitaren en keyboards op de achtergrond en rustigere (folkgerichte) passages.

Microscosmos, het eerste album op het grotere label Season of Mist, is echt top geproduceerd en is tevens één van de beste (of misschien zelfs de beste) Drudkh platen tot nu toe. Naast de rauwheid van de vocalen en de prachtige doordringende riffs bevat het album zelfs enkele perfect in de sound verweven gitaarsolo's. Er is weinig informatie bekend over deze band. Drudkh laat simpelweg de muziek voor zich spreken en houdt de mysterieuze sfeer intact. Ook het artwork ziet er weer uitstekend uit, en de gelimiteerde houten box is een mooie uitvoering geworden.

avatar van mir
mir
Erg mooie albumart, plaat zelf nog niet gehoord.

mir schreef:
Erg mooie albumart, .

gemaakt door de evil twin van bob ross

avatar van Norbert
Lol, bomen, altijd bomen. Wat heeft black metal toch in godsnaam met bomen?

avatar van bennerd
Norbert schreef:
Lol, bomen, altijd bomen. Wat heeft black metal toch in godsnaam met bomen?

Die zijn evil.