Aphex Twin - Girl / Boy EP (1996)

Electronic
Label: Warp

1. Girl Boy [Nls Mix] (4:52)
  2. Milk Man (4:08)
  3. Inkeys (1:24)
  4. Girl Boy [Snare Rush Mix] (1:57)
  5. Beetles (1:31)
  6. Girl Boy [Red Ruth Mix] (1:40)
Da's het graf van zijn gelijknamige broer... Morbid or what?

avatar van gemaster
Ziezo, mijn 1e Aphex Twin stem: 4* voor dit leuke EPtje. De NLS remix van Girl/Boy song is echt een toppertje. Ontzettend lief melodietje, met een lekker snelle beat erbij. Daarna krijgen we Milkman, een nummer dat ik al ken omdat ik het ooit eens lukraak had gedownload van Napster. Mede door de bizarre tekst een erg geinige track. Inkey$ is een redelijk snel nummer dat al weer over is voor dat je er erg in hebt. Daarna krijgen we nog 2 inferieure remixes van Girl/Boy Song en een weggooi trackje waarin The Beatles een uitnodiging tot fellatio krijgen. Tsja.......

volgens rdj is deze hoes een eerbetoon aan z'n overleden broer.
de eerste track blijft het best vind ik, ook milkman is wel leuk, de rest doet met niet zoveel. niet z'n beste ep dit. 3*

(ik zie trouwens niet in wat "Beetles, under my carpet, under my feet. They come out in the heat/when they eat." met fellatio (en The Beatles) te maken heeft...)

avatar van gemaster
Hmmmmm. Ik hoorde geinig genoeg 'Beetles can suck my cock'. Maar nu ik het nog een keer beluister klopt dat helemaal niet. Ach ja, dat krijg je nu eenmaal als je leeft met een ietwat zieke geest

avatar van John Doe
Zieke geesten zijn vaak beter. Was ook niet zoeen gekke lyric geweest na ''Milkman's'' I would like some milk from the milkman's wife's tits. Die lines zijn op me gegroeid, wordt namelijk zo leuk uitgesproken. Goeie eerste stap in Aphex Twin, een wereld vol heerlijk (excentrieke) ritmes/melodieën.

avatar van gemaster
Ik las op een lyrics site dat het onverstaanbare gebrabbel wat vooraf gaat aan Milkman deze tekst heeft:

It popped out like a motherfucker; you should have seen the kid. He screamed and he winced and his eyeball ...???... I was, like, fucking his eye up. And I, I thought, "Shit, I'd fucking better not press too hard with my fucking two-inch hard cock." So it quivered on it, it dripped down my fucking cock, and I thought, "That's good" and I swear to myself, "That's fucking good."

Dan valt mijn zieke geest nog wel mee

Aurum schreef:

Ik verstond zelf als laatste regel "they come out at night", maar dat kan aan mij liggen 'Beetles' is overigens door zijn treffende simpliciteit en geniaal manke ritme wat mij betreft een uitermate prettige verrassing.

avatar van Onderhond
Eigenlijk een overbodig EPtje, gezien de nummers toch allemaal op het RDJ album te vinden zijn. Anderzijds een fantastisch EPtje vol kwalititeit.

Milkman was mijn 'entry' in Aphex Twin. Het nummertje dat mij interesse deed krijgen in z'n werk. Niet dat ik er toen al meteen invloog, maar een zekere basis heeft het wel gelegd. Girl/Boy Song (die nls mix) blijf ik verder één van Aphex Twin's mooiste nummers vinden. Voeg daarbij het erg schattige Beetles en wat ander doorsnee kwalitatief werk van AT, en ik klaag niet. Misschien net iets te hoog voor de lengte en het gebrek aan weerwaarde, maar op basis van de basis verdient dit gewoon 4.5*

Sietse
OH omschrijft het erg goed. Alleen had ik al Classics gehoord voordat ik Milkman hoorde. Milkman was wel de reden om Richared d. James EP aan te schaffen.
Deze nummers zijn iig allemaal erg leuk.

Ook voor mijn 4,5

avatar van nuf
nuf
op vinyl gevonden in berlijn!

girlboy (song) is iig mijn favorite nummer van aphex twin, vlak gevolgd door ON. girlboy verveelt nooit, girlboy is prachtig.

milkman is dan weer richards "grappigste" nummer. de remixen van girlboy zijn ook goed te doen. en verder is beetles een soort leuk "tussenstukje".

al is het allemaal op richard d. james te vinden en is het zoals al eerder gezegd een overbodige EP is het zeker geen miskoop.

avatar van MJ_DA_MAN
Is de Nls Mix van Girl / Boy Song dezelfde als die op RDJ-Album? Dan weet ik namelijk of ik kan stemmen, gezien de rest van de nummers ook op mijn versie staan van de laatstgenoemde plaat.

Yep, is hetzelfde.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, thanks .

Bij deze dan een 3,5*, alhoewel EP's altijd lastig te beoordelen zijn, en zeker die van Aphex.

avatar van Leonard91
Leuk ep'tje, wel een beetje kort, de Nls mix is natuurlijk prachtig en Beetles vind ik ook wel een leuke track.