DJ Quik & Kurupt - BlaQKout (2009)

Label: Mad Science

1. BlaQKout (3:01)
  2. Cream N Ya Panties (4:05)

met Tre Mak

3. Do You Know (3:28)
  4. Whatcha Wan Do (3:34)

met Problem en YoYo

5. Ohh! (3:15)
  6. F**k Ya'll (3:14)

met Puff Johnson

7. Hey Playa! (Moroccan Blues) (4:22)

met Tai "Missy" Phillips

8. Exodus (3:03)
  9. 9X's Outta 10 (2:55)
  10. Jupiter's Critic and the Minds of War (2:28)
  11. The Appeal (3:37)
  12. The B Stands for Beautiful (Skit) (1:21)
  13. Whatcha Wan Do [Alternate Version] (3:36)

met Problem

avatar van Kill_illuminati
Eindelijk staat het album erop. De nummers die ik heb gehoord klinken erg goed daarop is DJ Quiks flow erg goed.

Relax
Valt vies tegen.

avatar van Shelter
DJ Quik is toch een van de grote namen in de hiphop wereld....
probleem met hem is, of hij maakt regelrechte bangers/vette nummers of het is ronduit kut. Ik ben benieuwd met deze. Op zich is Kurupt geen slechte rapper..maar die heeft wel een beetje zelfde CV als Quik.

avatar van Rhythm & Poetry
Blaqkout is een walgelijk album geworden en pure tijdverspilling voor mij. De producties klinken voor geen meter, ze zijn vaak veel te chaotisch. De beat van Jupiter's Critic & the Mind of Mars doet gewoon pijn aan mijn oren. Daarnaast laten Kurupt en Quik op dit album zien dat het twee slechte rappers zijn. Quik heeft misschien nog wel zijn stem mee, maar dit is dan ook het enige lichtpuntje van deze bedroevend slechte plaat.

RedLightCityBoy
Ah Rob toch, walgelijk hoe jij haat! Stem a.u.b. niet meer op dit soort albums, oke? Het wordt toch niet hoger dan 1*. Maar oke, ik persoonlijk vind deze plaat toch wel zeer aardig. Ohh! is bijvoorbeeld wel een echte banger. Zo staan er wel meerde bangers op. Ook wat slechte beats inderdaad, maar grotendeels vind ik ze wel goed klinken. En Kurupt die niet kan rapen? dat vind ik echt bullsh*t. De beste man heeft een flow van een zeer hoog niveau, en tekstueel is hij perfect gelikt voor dit soort producties. Quik vind ik een matige rapper, maar op deze plaat wil hij soms nog wel aardig uit de hoek komen. Ik vind deze plaat goed genoeg voor een voldoende, aardige release. Ohh!, Blaqkout en The Appeal zijn zalig dus die heb ik als favorieten aageklikt. The Appeal heeft echt een heerlijke sfeer! (ook Cream N Ya Panties mag er wezen).

avatar van Rhythm & Poetry
Walgelijk hoeveel mensen mij een hater noemen . Ik heb veel respect voor Quik en soms maakt hij best een leuk nummer, hetzelfde geldt voor Kurupt. Hier bakken ze er helaas niks van.

avatar van Jorge-E
Valt inderdaad een beetje tegen maar er staan toch enkele leuke liedjes op.

avatar van thomzi50
Vind het ook wel erg slecht, eigenlijk

avatar van thomzi50
En nog geen dag later begin ik hem wel weer leuk te vinden, eigenlijk. Levendig, iets volwassener dan de voorgaande werken van de heren, maar nog steeds lekker speels en nietszeggend. Sterretje erbij, het kwartje viel niet meteen.

avatar van thomzi50
Iemand nog vragen voor deze boys?

RedLightCityBoy
Aan welke platen ze momenteel werken.
Of Kurupt weet hoe het staat met Snoop's project.
Of Quik al iets meer kan zeggen over Detox.

PS: Zeg ze ook even dat Cream N Ya Panties en Ohh! geniaal zijn.

Mb.
..of ze geen originelere naam dan 'Blaqkout' konden verzinnen, al helemaal met de ook pas uitgekomen 'Blackout 2' van de collega's Method Man en Redman. Maar de album cover vind ik niet eens zo slecht, dus dat is weer een pluspuntje haha.

avatar van Jorge-E
Vraag Quik naar het nieuwe album van AMG.

avatar van Kill_illuminati
Vraag hoe zit het met het 4Horsemen project met Ras Kass, Canibus en Killah Priest (vraag aan Kurupt).

avatar van thomzi50
Ik heb nog geen enkele vraag over DIT album gezien.. (die van Mb. misschien een beetje, alhoewel die niet over de muziek maar over de titel plus cover gaat).

avatar van Kill_illuminati
Vraag ze anders of dit een eenmalig project is.

Do You Know vind ik echt geniaal.

Daarnaast zijn Blaqkout, Cream N Ya Panties, Fuck Ya'll en Exodus ook wel het luisteren waard.

Maar over het algemeen ben ik toch teleurgesteld. En stelt het album eigenlijk weinig voor.

Kurupt is qua flow altijd al één van mijn favorieten emcees geweest. In mijn ogen blijft Kurupt een underrated rapper die nooit de shine heeft gekregen die hij verdiende. Maar op de een of andere manier krijgt hij het maar niet voor elkaar om een degelijke album uit te brengen. Na Space Boogie (wat toch een redelijk goede album was, zeker als je het vergelijkt met het werk wat hij tegenwoordig uitbrengt) is het eigenlijk bergaf gegaan. Hoe hij het telkens weer flikt om een matige album uit te brengen weet ik ook niet.

Ik heb dit album nog te weinig gehoord om een goed oordeel te vellen . Maar voorlopig geef ik hem een 3.

Kill_illuminati schreef:
Vraag ze anders of dit een eenmalig project is.

Da's een goeie, dank. Ik kan ze hopelijk (via de mail of telefoon) interviewen, maar bij dergelijke acts is dat altijd onzeker.

Off topic berichten verwijderd. Sommige dingen kun je beter via pm vragen.

avatar van Jorge-E
Ik weet niet of het nog op tijd is, maar vraag Kurupt eens of Daz mss nog een album met JD gaat maken.

Al gaat het niet echt over dit album...

avatar van thomzi50
Heb ze al verstuurd, nu maar hopen dat ik snel antwoord krijg, anders heeft 't weinig zin.

avatar van thomzi50
Het is moeilijk om ertoe te blijven doen in een subgenre waarin zo weinig wordt vernieuwd als gangsterrap. Steeds vaker duiken er nieuwe namen en gezichten op, terwijl oudgedienden als Dr. Dre en Ice Cube steeds verder lijken weg te zakken - alhoewel beide mannen wel nog steeds soms nieuwe muziek droppen. Dit kan helemaal gezegd worden van Daz Dillinger, die zijn slinkende relevantie probeert te camoufleren met een immense productiviteit. Niet alleen brengt hij elk jaar een soloalbum uit, ook is hij druk bezig met zijn vaste partner-in-rhyme Kurupt (als Tha Dogg Pound). Nu blijft het echter even rustig omtrent dit duo en heeft Kurupt zijn heil (tijdelijk) elders gezocht, bij een andere voormalig Death Row-producer: DJ Quik.

Het resultaat van hun samenwerking heet BlaQKout en kan een verrassing worden genoemd. Waar het album de eerste paar luisterbeurten vooral overkomt als een krampachtige poging om met moderne beats de gebruikelijke gangsterverhalen wat in te kleuren, blijkt het steeds meer een nieuwe creatieve aanpak waarbij het verleden niet uit het oog wordt verloren. Kurupt en DJ Quik hebben inhoudelijk namelijk nog steeds amper iets te vertellen, al verslaan onderwerpen als gepoch, vrouwen en het uitgaansleven de thematiek van het harde, agressieve straatleven meer dan ooit. Over de raps kan eigenlijk hetzelfde worden gezegd: herkenbaar, vertrouwd, maar toch anders dan vroeger.

Deze tekstuele en rappende omslag sluit goed aan bij de beats, allen afkomstig van DJ Quik. Quik neemt het klassieke, funky Westcoastgeluid dat we zo goed van hem kennen als basis, maar schuwt onbekend terrein niet. Zijn producties klinken ontspannen, laidback, en soms zelfs experimenteel. De spannende en spacy baslijn op Ohh! is er bijvoorbeeld eentje om de vingers bij af te likken, evenals de fraai vervormde sample en het heerlijke ongedwongen loopje bij Do You Know. Dergelijke instrumentaties leggen een bij Westcoast gangsterrap zelden vertoonde natuurlijke en zomerse basis voor de raps, die daar naadloos op aan sluiten.

Hier en daar slaat Quik de plank helaas wat mis, zo past het reggae-nummer Exodus niet goed in het geheel en is ook Jupiter’s Critic & the Mind of Mars (waar alle stemmen extreem worden vervormd) allesbehalve memorabel. Maar verder is BlaQKout een bewonderenswaardig project, aangezien DJ Quik en met name Kurupt al tijden gevangen leken te zitten in het genre dat ze zelf deels hebben opgebouwd. En hoewel dit album bij lange na niet foutloos is, is het wel een dappere poging de grenzen eindelijk eens te verleggen met nieuwe geluiden. Nu maar hopen dat deze lijn in de toekomst wordt doorgetrokken.

Bron

avatar van MJ_DA_MAN
Toch een redelijk mislukt album. Soms wel ok en fijn westcoast qua beats, maar erg rommelig tesamen met allerlei dingen die voor irritaties zorgen zoals vervelende zangeresjes en nummers waar amper wordt gerapt. Kurupt valt me ook tegen en is samen met Quik geen fijn rap-duo. Een 2,5*, en dan ben ik nog best gul op dit moment, vind ik.

avatar van blunt187
had laatst 9 X outta 10 gecheckt vond het niet echt lekker om te luisteren niet de 1e single die ik had gekozen. hoop dat de rest van het album beter is.....

avatar van Jorge-E
9x's Outta 10 is juist een van mijn favorieten.

Ik vind dit toch een goed album, experimenteel maar toch lekker old school, en te kort om te beginnen te vervelen.

Dit is zeker geen meesterwerk maar wel een zeer aangename luisterervaring wat de bedoeling was denk ik.

Eigenlijk een 3,5 maar geef ik toch maar een 4, ik ben genereus vandaag

lol

De Schaafkaas
Verrassend goed album! Ik ben zelf nogal een enorme DJ Quik fan, maar hij heeft mij hier compleet mee verrast. Hij kiest op dit album voor zeer experimentele producties en laat zien zichzelf als producer ontwikkeld te hebben.

Na het geflopte The Fixxers project (wat godzijdank nooit het daglicht heeft gezien) slaat hij hiermee ijzersterk terug.

Wat me misschien nog wel meer verrast heeft, is dat zowel DJ Quik als Kurupt bijna geen scheldwoorden gebruiken. Vooral voor Kurupt is dit toch wel uniek, gezien zijn muziek van de laatste jaren aardig wat vloeken heeft bevat.

Kan iemand mij vertellen waarom DJ Quik een diss richting AMG, KMD en Hi-C stuurt op het nummer Fuck Y'all?

avatar van makaveli2
De Schaafkaas schreef:

Dat vroeg ik me inderdaad ook af.

Wat betreft dit album.... We hebben hier uiteraard met twee pioniers te maken, en ze weten hun riedeltje wel af te draaien maar bijzonder wordt het hier nergens. Er zijn zeker een aantal beats van de hand van Quik die me weten te bekoren, maar de "uitstapjes" hadden van mij niet gehoeven, hoewel zo te lezen niet iedereen dat met me eens is.

Ofschoon dit me ook wel een plaatje lijkt die om de één of andere reden na verloop van tijd totaal uit m'n geheugen verdwenen schijnt te zijn (lees: rijp voor een frisse luisterbeurt), blijft BlaQKout de komende tijd netjes in de kast staan. *2.5