Heideroosjes - 20 Years (2009)

Alternatieve titel: Ode & Tribute

Punk / Rock
Label: Fairytale

1. Intro (1:06)
  2. Rock This Town (3:01)
  3. Wouldn't It Be Nice (2:18)
  4. De Wereld Draait Door (1989-2009) (2:33)
  5. Screaming for Change (1:31)
  6. Back Home (2:26)
  7. The Riddle (2:07)
  8. Een Oorlog Tegelijk (2:37)
  9. Nothing Is Easy (2:15)
  10. Doe Maar Net Alsof Je Neus Bloedt (3:54)
  11. We Are 138 - American Psycho (3:31)
  12. Ring of Fire (2:44)
  13. I Wanna Be Sedated (2:00)
  14. Medlica (Bonus Track) (5:44)
  15. Peter Pan Speedrock - I'm Not Deaf... (2:46)
  16. Bløf - Dan Breekt de Hel Los (3:15)
  17. Di-Rect - I Can't Change the World (1:42)
  18. Gorki - Embrace & Destroy (4:16)
  19. The Kids - Nothing for Free (2:53)
  20. Jacqueline Govaert - Time Is Ticking Away (2:14)
  21. Epica - Nothing's Wrong (3:23)
  22. The Opposites - Tering Tyfus Takketrut (1:14)
  23. Backfire - Break the Public Peace (2:58)
  24. The Apers - Scapegoat Revolution (2:11)
  25. Rowwen Hèze - Time Is Ticking Away (3:44)
  26. Belgian Asociality - Tering Tyfus Takketrut (1:21)
  27. Nailpin - Fistful of Ideals (4:55)
  28. BZB - Sjonnie & Anita (3:27)
  29. Jeremy's - Beach of Fake (2:03)
  30. Urbanus - Ze Smelten de Paashaas (4:28)
avatar van PPKLP
Waarom staat deze plaat niet op de pagina van DE Heidenroosjes?!?

Correctie door gegeven.

P.S. het is De Heideroosjes; niet De Heidenroosjes.

avatar van platedraaier
Het is wel leuk, maar ook weer niet. Het is natuurlijk helemaal niet punk om je eigen nummers door bekende bands te laten coveren. En dat maakt het dan wel weer heel erg punk.
En de covers die ze zelf spelen zijn eigenlijk ook best leuk.
Het is op een "watjes" manier allemaal heel erg stoer. En als je het op zo`n eigenzinnige manier als de Heideroosjes 20 jaar volhoudt in platenland, dan verdien je zeker respect.
Ik heb het eerlijk gezegd nooit zo gehad op de Heideroosjes, niks voor niks tegen zeg maar.
De 1e cd rockt en beukt lekker weg en er is plaats voor een glimlach. Medlica is overigens een lekkere Metallica medley.

De 2e cd bestaat uit Heideroosjes nummers gecoverd door diverse "bekende" artiesten.
Peter Pan Speedrock kickt geweldadig het eerste nummer af.(heerlijk)
Dan komen er een aantal niet onaardige, maar ook niet noemenswaardige covers. Blof is niet mijn ding, Di-rect valt niet tegen, Gorki...mwah, The Kids ken ik niet, maar weet niet te overtuigen. Jacqueline Govaert heeft een fijne stem en eigen stijl. Epica is een klein hoogtepunt. The Opposites doet zijn eigen ding.
Backfire is erg lekker en The apers hebben het ook begrepen. Rowwen Heze..ach leuk. Belgian asociality is gewoon goed. Nailpin is verrassend. BZB is humor. Jeremy`s is ook meer dan o.k., En Urbanus tsja, eigenlijk ook wel grappig.

conclussie: Ik was behoorlijk sceptisch toen ik van deze release hoorde. Maar de Heideroosjes is een uniek bandje waar we best een beetje trots op mogen zijn en deze cd is zeker de moeite waard.

Aardig plaatje voor de fans. Leuk om hun eigen nummer eens in een ander jasje te horen, maar meer ook niet eigenlijk. Ikzelf vind Epica van de tribute ook erg gaaf, lekker apart. Samen met BZB de twee beste.

Mitchel Boer
Vond deze niet zoveel aan.

De 1ste CD vind ik echt gewelig, de 2de daarentegen is een heel pak minder alhoewel er een paar toffe versies opstaan (o.a. Peter Pan Speedrock, Backfire).

avatar van Guinness1980
Eerste album vind ik best leuk, 2e draai ik maar zelden.

avatar van qwolama63
vredesbyrd18 schreef:

Kan dit alleen maar bijtreden. De eerste CD (Tribute) bevat enkele hele leuke covers door De Heideroosjes gespeeld. De tweede (Ode) bevat covers van nummers van de Heideroosjes maar heeft mijns inziens geen enkele meerwaarde