Blaspheme - Désir de Vampyr (1985)

Frankrijk
Label: Lizard (II)

1. Seul (4:01)
  2. Territoire des Hommes (4:30)
  3. Orgie Romaine (3:17)
  4. Saint D'esprit (3:19)
  5. Contrôle (3:05)
  6. Au Nom des Morts (4:12)
  7. Taxer le Peuple (3:09)
  8. Vivre Libre (5:38)
  9. Erreur de Moeurs (3:30)
  10. Désir de Vampyr (4:31)
avatar van wizard
Désir de Vampyr is het tweede album van de Fransen van Blaspheme. Hun debuutalbum ken ik niet, maar als dat net zo goed zou zijn als deze, zou het geen straf zijn er eens naar te luisteren.
Désir de Vampyr is een album vol met het soort heavy metal dat enkele jaren daarvoor uit Engeland kwam overwaaien. NWOBHM, maar niet heus, want Frans en met teksten geschreven in de moedertaal van de heren Blaspheme. Zoals dit soort jaren ‘80 metal betaamt, is de zang behoorlijk hoog. Gelukkig niet zo hoog als bij de landgenoten van Sortilège of Mercyful Fate.
Dit album is een klein energiebommetje dat uitstekend begint met Seul, en dat daarna aan een stuk doordendert op min of meer hetzelfde niveau. Alleen de ballade Vivre Libre duurt me te lang, en weet mede daarom niet zo te boeien. De hoogtepunten van het album zijn voor mij dan ook de wat snellere nummers, zoals Seul, het titelnummer en ook Contrôle.

Een uitstekend geslaagd album dus, met slecht een minpuntje. Vier sterren.

buizen
Franse metal uit de jaren '80 is best goed. Denk aan H-Bomb en Sortilège.
Dit album ken ik niet maar ga het beluisteren.

avatar van wizard
Neem dan meteen Execution van ADX ook even mee als je toch Franse metal gaat luisteren, buizen.