Rissanon - Klassiek (2009)

Nederland / Canada

22. 4 the Peeps
  23. Gratitude
  24. Never Thaught
avatar van Rhythm & Poetry
Risskant en Anonymouz, twee sympathieke rappers maar dat ze niet bij de beste horen zullen ze zelf ook wel weten. Het zijn toch over het algemeen net wat te simpele teksten die niet altijd even lekker gebracht kunnen worden. En juist op dit album valt dat wat meer op. En waarom? Omdat de producties gewoon wat tammer zijn. Geen knallers of duistere producties. Slechts nummers als Oorsprong en Day of Life kennen een fraaie productie, dit zijn dan ook eigenlijk de enige schaarse hoogtepunten.

raffael77
Ik ben het totaal niet met je eens. Juist waar rappers als Winne of Djé pakken laten vallen pakken zij het op.

De beats van Dopaganda staan voor kwaliteit. Het verschil met veel andere rappers is dat bijv. Rsskant een agressieve rapstijl heeft en dat niet iedereen daar van houd ok.
Ook zorgt Risskant ervoor dat hij binnen 4 jaar tijd ff 5 albums dropt waaronder 3 solo's waarvan de eerste hier niet op staat.
Daarnaast dus 1 met Adrem & Anonymouz.

Hij is dus zeker wel 1 van de betere rappers van dit land.
Alleen zwaar onder gewaardeerd en dat is jammer.

Anonymouz draagt hier een behoorlijk steentje bij met dope rauwe rapstijl en aardige lyrics.
Je praat over matige raps maar ik vind het wel meevallen.

De mix van Engels en nederlands is wel ff wennen maar gelukkig zijn het complete NL of Engelse coupletten.

Ga zo door Risskant.

In het voorprogramma van La Coka Nostra is ook niet verkeerd

avatar van tovast
dit album stond al lang op mijn ipod, maar nu toch eens geluisterd en dat had ik eerder moeten doen.
de beats zijn sowieso in orde.
het mooie van dit album vind ik de combinatie van de stemmen.
de hoge aggressieve stem van risskant die dan afgewisseld word door de lagere rustigere stem van anonymouz.
risskant is in NL ver ondergewaardeerd.
wat is zijn eerste album?
op dit moment 4*

edit:
2 minpunten voor mij; Rosa Ana op broken Glass en de track That's the Shit. bij het reffrein heb ik steeds het gevoel alsof ik naar een Quasimoto track luister.

avatar van hiphopisntdead
Nieuwe Droom is zn eerste album

avatar van tovast
raffael77 schreef:

Nieuwe Droom staat wel op Musicmeter, dus blijkbaar is dat z'n 2e

avatar van MAS
MAS
Vette cover! Helaas ben ik een beetje moe van Risskant. Ik vind dat hij wel kan rappen maar bijna nooit echte uitschieters heeft.

Volgens mij is Nieuwe Droom wel zijn eerst album. De dingen die daarvoor uitkwamen waren mixtapes.

raffael77
Nee Mas. Zijn eerste album heet geloof ik De woordvoerder.

Ik zie dat zijn album niet meer op zijn site staat en dus denk ik out of print is.

avatar van MAS
MAS
Bij mij staat Nieuwe Droom onder de naam Risskant De Woordvoerder. Maar het zal best dat hij daarvoor nog een album heeft uitgebracht. Ik kan er alleen niks over vinden op het internet.