Dead Confederate - Wrecking Ball (2008)

Label: Razor and Tie

1. Heavy Petting (5:16)
  2. The Rat (5:15)
  3. Goner (3:29)
  4. It Was a Rose (5:22)
  5. Yer Circus (4:57)
  6. All the Angels (5:10)
  7. Start Me Laughing (3:19)
  8. The News Underneath (7:11)
  9. Flesh Colored Canvas (12:08)
  10. Wrecking Ball (5:07)
  11. Get Out *
  12. Tortured Artist Saint *
  13. Shadow the Walls *
Ravenous
Wow wat is The Rat toch een prachtig nummer zeg. Sowieso de moeite waard deze, sterke rocknummers met een beetje een sombere ingetogen toon. Alleen jammer dat die zanger af en toe wat doet alsof hij in een stoere hardrock band zingt, vooral in het eerste nummer heeft hij een paar zanglijnen die wat naar Hetfield ergens vanaf de Load periode neigen, en dat is voor mij zeker geen pluspunt! Past totaal niet bij de muziek, maar gelukkig komt dat ook niet veel voor.

avatar van StuF
lekker rauwe rock. ze spelen zowat alles in mineur en werken met een grunge-zanger - soms net Kurt Cobain- waardoor ze vanzelf al aardig duister klinken. samen met de sferische gitaren die het geheel omhelsen en het geluid zo warm houden, krijg je een fijn melancholisch sfeertje. de nummers hebben een vrij traditionele maar zeer krachtige opbouw en intonatie. ze doen me denken aan Madrugada. ook hoor ik er soms Pearl Jam in terug. overtuigend album. bovenal heel volwassen en dat verraste me van een nieuwkomer. ik ken de geschiedenis van de bandleden niet, wie weet is dit album het product van decennia voorbereiding, maar het blijft een debuut album en deze staat als een huis. dat is hoe dan ook knap.

avatar van StuF
Ravenous schreef:
Alleen jammer dat die zanger af en toe wat doet alsof hij in een stoere hardrock band zingt.

ik zou eerder zeggen een grungerock band, zoals Silverchair. en ik moet zeggen dat het mij ook een beetje stoort.

is 'the rat' nu pas/opnieuw als single uitgegeven? ik snap het niet goed..als dat al zo oud is. was onlangs 'de stoot' in de afrekening op studio brussel.

Live in ieder geval zeer geslaagd.
Post grunge van goed nivo.

avatar van frusciflea
Gezien op Walk The Line Festival in Den Haag. Knetterhard in de Supermarkt met ruim 50 man denk ik zo... Maar het was erg lekker!

Jammer dat Start Me Laughing toen niet was gespeeld, maar het was sowieso een vette show.

Ik vind het 12 minuten durende Flesh Colored Canvas nog wat saai over de gehele lengte, maar wellicht verandert dat nog naarmate ik hem vaker zal luisteren.

CD zit overigens al 3 weken zo goed als vast in mijn auto, zo lekker is dit album.

avatar van reptile71
Vind dit zojuist op mijn pc. Kan me niet een herinneren het ooit gedownload te hebben, maar zo gaan die dingen soms. Klinkt lekker, post-grunge inderdaad. Zo had Nirvana mogelijk in de toekomst geklonken. Lekker VET in elk geval.