360's - Supernatural (1992)

Label: Link

1. Dead 1970 (2:30)
  2. Speaks Through Water (5:19)
  3. He Sold Soul (3:17)
  4. G.L.O.B. (2:17)
  5. King O' Kats (3:35)
  6. Step Outside (3:44)
  7. Supernatural (2:31)
  8. Murder for Love (2:47)
  9. Song X (2:50)
  10. Long Gone (2:59)
avatar van itchy
Ha! Deze had ik vroeger! Helaas verdwenen bij een inbraak en daarna nooit meer gehoord. Dat ik 13 jaar na dato nog bijna elk nummer voor de geest kan halen zegt genoeg . Behoorlijk grijsgedraaid, destijds.

avatar van Silence Kit
Precies! Ik heb deze ook grijsgedraaid destijds. Deze is zeker van hetzelfde niveau als Illuminated. Beide platen werden destijds in de pers goed ontvangen, maar de band helaas vrij snel in de vergetelheid geraakt.

avatar van matthijs
Sensuele shoegaze! Heerlijk.

avatar van itchy
Dit heeft i.m.h.o. weinig met shoegaze te maken. Meer rock/grunge met psychedelische invloeden, beetje á la Screaming Trees.

avatar van matthijs
Ja, veel nummers zijn inderdaad aan de stevige kant om shoegaze te noemen. Eeerder beetje Breeders en inderdaad Screaming Trees (vooral gitaarwerk).
Maar Speaks through water had best een nummer van Ride kunnen zijn (wat ik zelf een stevige shoegaze -band noem).

Long Gone is trouwens prachtig!

avatar van itchy
Nu ik voor het eerst The Madcap Laughs heb gehoord, blijkt Long Gone een Syd Barrett cover te zijn