Michael Bublé - Meets Madison Square Garden (2009)

Canada
Jazz / Pop
Label: 143

1. I'm Your Man (4:41)
  2. Sway *
  3. Me and Mrs. Jones (4:35)
  4. Call Me Irresponsible (3:03)
  5. I've Got the World on a String (3:23)
  6. Lost (3:56)
  7. Feeling Good (4:44)
  8. Home (4:37)
  9. Everything (3:36)
  10. That's Life *
  11. Crazy Little Thing Called Love (5:09)
  12. Song for You (6:05)
avatar van CD-Recensies
Michael Bublé is een showbinkie

Michael Steven Bublé (spreek uit: Boo-Blay) is een 34-jarige Canadese crooner die het vooral moet hebben van zijn show. Vandaar dat hij reeds zijn derde live CD+DVD (Meets Madison Square Garden (MSG) uitbrengt.

"You pay, I entertain. En zo is het maar net. Michael Bublé is romanticus, zanger en vooral entertainer". (Bron: Haarlems Dagblad)

De vergelijking met Frank Sinatra is snel gemaakt. Zelfde platenlabel, zelfde repertoire, en ook Sinatra gaf een concert in MSG New York en zette dit op LP/CD. De CD van Frank (The Main Event Live) luister ik nog steeds graag en ik hoop nog een DVD van dit optreden uit 1974 te vinden. Of ik over 35 jaar nog naar de CD van Bublé luister? Ben ik niet zeker van.

Het sterkste nummer van Bublé is Feeling Good. Ik hoorde het voor het eerst bij de eerste uitzending van de inmiddels ter ziele tv-zender Talpa/Tien. De uitvoering van Bublé overtreft wat mij betreft het origineel van Nina Simone met gemak.

Het succes van Bublé is groot. Wereldwijd verkocht de goedlachse en begeerde vrijgezel reeds meer dan 20 miljoen CD’s en zijn concerten worden drukbezocht. Ikzelf was erbij toen hij in 2007 optrad in Ahoy en wat vooral opviel was de massa’s zwijmelende vrouwen die hij op handige wijze bespeelde met zijn ‘zogenaamde’ onschuldige naïviteit. "Why you love me so much".

Michael Bublé live is een goede live-zanger, maar helaas bedient hij zich veelvuldig van een hoop covers met weinig originele interpretaties en heeft hij een te beperkt repertoire. Zijn monologen tussen de nummers door beginnen op den duur te storen, maar daar heb ik bij de besten (bv. Sinatra at the Sands, 1966) ook last van.

Van de hedendaagse zangers die zich toeleggen op het American Songbook (naast Bublé bijvoorbeeld Jamie Cullum en Robbie Williams) is er maar 1 die er huizenhoog bovenuit steekt en dat is Harry Connick jr. De standards krijgen van de meester steeds een verrassend arrangement en naast de show spat de muzikaliteit van het podium af. Helaas is zijn productie op het gebied van concert-DVD’s beperkter dan Bublé.

Tekst is overgenome va mijn weblog: cd-recensies.nieuwslog.nl

avatar van chevy93
Geweldig album! Hij heeft een heerlijke stem en geweldige liedjes!

avatar van glenn53
Die Queen cover zo tenenkrommend slecht