menu

16B - Sounds from Another Room (1998)

mijn stem
4,17 (6)
6 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Dance
Label: Eye Q

  1. New Start (7:34)
  2. Change (5:24)
  3. Sounds (6:47)
  4. It Doesn't Have to End (6:19)
  5. Water Ride (7:16)
  6. A Moment to Stop (5:21)
  7. Failling (6:12)
  8. Remote Control (7:30)
  9. TR Mood (7:18)
  10. Black Hole (6:56)
  11. For C (4:34)
totale tijdsduur: 1:11:11
zoeken in:
avatar van T.O.
4,0
Mooie, melodieuze, "diepe" techno.

Deze man (Omid Nourizadeh) was zijn tijd in 1998 ver vooruit. Als ie het hedentendage had uitgebracht zou het nog niets aan originaliteit hebben ingeboet t.o.v. het huidige aanbod van idm, deephouse, drum & bass en zelfs nujazz want echt alles zit er in verwerkt, en het heeft geheel niet onterecht een prijs voor beste house album van dat jaar gekregen.

Superwarme house met fluweelzachte Rhodes synthsstrings en organisch in het gehoor liggende percussie , zachte basskicks of soms juist helemaal gespeend van, die je laten wegdromen in je luie stoel.

Hou je van Ruxpin, David Alvarado, John Beltran, Jazzanova, Vince Watson, Aril Brikha, Alex Cortex en dat soort muziek, dan is dit zeker een aanrader en vast een inspiratiebron voor vele producers geweest.
Het album zelf is wel moeilijk te krijgen omdat het Eye Q label al een tijdje geleden over de kop is gegaan en heruitgave op een ander label is er nooit van gekomen, jammer want het is een van de blauwdrukken van het genre.

grappig: de totaal tijd

avatar van trebremmit
Wel apart dat dit op Eye Q uit kwam, dat was toch meer een Duits trance/hardtrance label. Neem niet weg dat dit een erg lekker album is voor de deephouse liefhebber. Het doet wel denken aan een Theo Parrish of een Moodymann.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:16 uur

geplaatst: vandaag om 12:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.