Pointer Sisters - Yes We Can Can (1997)

Alternatieve titel: The Best of the Blue Thumb Recordings

R&B / Soul
Label: Hip-O

1. Yes We Can Can (6:02)
  2. Wang Dang Doodle (3:56)
  3. Fairytale (3:03)
  4. Going Down Slowly (7:52)
  5. How Long (Betcha Got a Chick on the Side) (7:22)
  6. You Gotta Believe (2:52)
  7. Cloudburst (3:10)
  8. Ja-Da (4:41)
  9. Black Coffee (6:07)
  10. Steam Heat (5:40)
  11. Salt Peanuts (5:10)
  12. Having a Party (4:34)
  13. Love in Them There Hills (8:31)
  14. Don't It Drive You Crazy (6:20)
avatar van LeRoi
Na het zien van de prachtige muziek-documentaire(-fiim) 'Young @ Heart' van Stephen Walker uit 2007 direct op zoek gegaan naar het 'rode draad nummer' uit deze film 'Yes We Can Can' van Allen Toissant. Na enig speurwerk stuitte ik op deze verzamel uit de begin-periode van de Pionter Sisters. Ik kende hen van de diverse nrs uit de jaren '80 (oa. 'Fire')...wel aardig maar nou niet van het genre 'die moet ik hebben'....

En, dan is het toch een aangename verrasing tegen dit juweeltje aan te lopen: geheel van deze tijd met de jaren '20-'40 cabareteske jazz-swing revival in combinatie met nrs. van het 'goede niveau' uit de jaren '70....

Fijn plaatje voor op de wat latere avond...en aangezien die avonden weer steeds vroeger beginnen zal ik 'm zeker met enige regelmaat weten te vinden.

avatar van Rinus
Erg fijne verzamelaar van de begin periode van de dames.

avatar van E-Clect-Eddy
Ze komen weer naar de Paradiso binnenkort, zal weer eens een verzamelaar opzetten en kijken of dat genoeg motiveert om een kaartje te kopen.

avatar van robbrouwer58
De live-versies met big band spetteren toch veel meer. Vroege Pointer Sisters sowieso beter dan in de jaren '80 en '90.