Praying Mantis - Sanctuary (2009)

Rock / Metal
Label: Frontiers

1. In Time (5:19)
  2. Restless Heart (5:05)
  3. Tears in the Rain (5:01)
  4. So High (4:45)
  5. Lonely Way Home (5:34)
  6. Touch the Rainbow (4:06)
  7. Threshold of a Dream (4:13)
  8. Playing God (5:36)
  9. Highway (4:57)
  10. Sanctuary (6:25)
MindRuler
Het meest recente wapenfeit van deze NWOBHM-band heeft nog geen berichten zie ik.
Nieuwe zanger Mike Freeland's vocalen passen perfect bij de melodieuze hardrock die Praying Mantis tegenwoordig maakt. Muzikaal heeft dit weinig meer van doen met NWOBHM acts zoals Saxon of Iron Maiden maar eigenlijk was Praying Mantis altijd al een beetje de vreemde eend (of sprinkhaan) binnen de NWOBHM. Dit is melodieuze hardrock met af en toe een uitstapje naar de blues. (Tears In The Rain) So High neigt naar Pretty Maids en is één van de betere tracks op Sanctuary. Er staan in de vorm van Turn The Tide en Threshold Of A Dream ook enkele mierzoete ballads op.
Highway heeft dan weer heel veel weg van Journey. Mooi album maar niets wereldschokkends.