Band of Skulls - Baby Darling Doll Face Honey (2009)

Label: Artist First

1. Light of the Morning (2:44)
  2. Death by Diamonds and Pearls (3:13)
  3. I Know What I Am (3:18)
  4. Fires (4:06)
  5. Honest (3:40)
  6. Patterns (3:38)
  7. Hollywood Bowl (3:57)
  8. Bomb (2:53)
  9. Impossible (4:50)
  10. Blood (4:15)
  11. Dull Gold Heart (5:11)
  12. Cold Fame (6:11)
avatar van djarend
Toffe rockplaat, in de lijn van White Stripes en Raconteurs. Afwisselend met zanger / zangeres. Komt in NL uit in februari 2010 en tegen die tijd gaan we er, verwacht ik, veel over horen

avatar van Barend G
Yep, wel heel erg Jack White (zeker die eerste nummers), van stem tot gitaargeluid. Lekker plaatje hoor.

avatar van Raconteur
Patterns is een geweldig nummer.

avatar van Giel88
Kwam hier laatst mee in aanraking door 'Death by Diamonds and Pearls'. Daarna gelijk maar aangeschaft. Merendeel van de plaat bestaat uit nummers vol met rauwe riffs en een stem die inderdaad aan jack White doet denken maar daarom niet minder is.

Begint er sterk maar zwakt in het midden af.

avatar van Giel88
Tracklist is trouwens onjuist, moet als volgt zijn:

1. Light Of The Morning
10. Blood
11. Dull Gold Heart
12. Cold Fame

avatar van Luky12
Ik hoorde dit gisteren bij 3FM wat een ongelovelijke lekkere band. ga dit maar eens proberen cijfer volgt later....

Na 'I Know What I Am' vaak gehoord te hebben (lekker poprock-plaatje) dit album geluisterd. Valt me toch een beetje tegen, ondanks dat er een paar goede nummers op staan.
En als iemand tegen mij gezegd had dat Jack White dit album had gemaakt, had ik het inderdaad ook geloofd.

Vandaag nogmaals geluisterd. Weet niet of het komt doordat ik moest wennen aan de muziek of dat ik vandaag meer in een relaxtere bui was, maar vergeet mn bericht van gisteren. Er komt netjes een punt bovenop!

avatar van Sunderland
Ik ben momenteel erg enthousiast over dit plaatje met uitschieters als I Know What I Am, Hollywood Bowl en Impossible. Daarom mijn stem verhoogd naar 4,5. Over een tijdje kijken we dan wel weer of het nog steeds zo leuk is als dat ik het nu vind.

Tickets voor hun optreden in Paradiso op 10 juni zijn iig op zak.

avatar van stef212
Wat een heerlijk frisse plaat! Hier zit echt wel potentieel in!

avatar van coldwarkids
Alweer zo'n 13 in een dozijn duo bandje hebben we ons oren al niet vol met The White Stripes.. is al genoeg lijkt me.

avatar van mk1992
Eerste drie nummers zijn echt goed, de rest is wat veldvulling. Jammer, had er meer van verwacht.

Rizz
Pas net ontdekt. Erg leuk bandje.

nicoot
Wordt in Humo vergeleken met The Raconteurs, The Black Keys en het vroege Radiohead... Hieronder al de link met White Stripes gelegd. Jack White inspired zeker?

avatar van lowieke
White Stripes rip off.... En white stripes vind ik ook niet al te best...

Rizz
Vind de muziek na een tijdje minder worden, m'n smaak verandert niet zo heel erg maar de nummers zijn wat simpeltjes en vervelen snel.

lowieke schreef:
White Stripes rip off.... En white stripes vind ik ook niet al te best...

Dat hoor ik niet echt... White Stripes is gitaar+drum, meer riffjes-georiënteerd en qua liedjes veel puntiger. Band of Skulls heeft een veel meer voller en uitgesmeerd geluid.

Wat ik er tot nu toe van heb gehoord was misschien niet zo origineel, maar wel erg lekker.

avatar van Tuur123
Wat Herman zegt, het lijkt niet echt op de White Stripes maar eerder op de Raconteurs.
Toffe plaat met een paar zeer lekkere nummers, maar eigenlijk gewoon de Raconteurs maar dan minder goed.

avatar van tribaltyn
het is simpelweg gewoon erg vermakelijke muziek

Super album, dit was voor mij de ontdekking van 2010. vooral het eerste deel van de plaat is geweldig. Het track waar ik het meest van hou is eigenlijk fires. Passie !

avatar van gukker
Het album begint heel sterk met de heerlijke nummers Death by Diamonds and Pearls en I know what I am. Die nummers zal ik altijd blijven draaien. Daarna gaat het echter achteruit met nummers die vooral erg inspiratieloos en gezocht overkomen. Jammer, want het bandje klinkt wel heel leuk en dit soort rockbandjes zijn schaars, dus die moet je koesteren. Ik zal ze daarom goed in de gaten houden, want als ze wat meer inspiratie krijgen en meer nummers gaan schrijven zoals bovengenoemde, dan kan dit nog heel wat worden.

avatar van FCEstebandido
Voor een dbuutplaat vind ik het alles behalve slecht. Ook live waren ze meer dan de moeite. Ik kijk uit naar de opvolger.

avatar van topihere
Gewoon een top plaat! Wacht met smart op de opvolger.

Via iTunes is er een andere tracklist waar Hollywood Bowl ontbreekt en er achteraf 2 extra nummers bijkomen
1. Light Of The Morning
9. Blood
10. Dull Gold Heart
11. Cold Fame
12. Stun Me All Wonderful
13. I Know What I Am (Live At the Viper Room)

avatar van WoNa
Het soort debuutplaat waar een band nooit meer overheen gaat. Is ook niet gebeurd, al kwam het laatste album redelijk in de buurt. De eerste 7, 8 nummers zijn overweldigend goed. Daarna zakt het wat in, maar de enorme indruk is al gemaakt. 'Death By Diamonds And Pearls' is een favoriet binnen het hele gezin.

avatar van deef.
I know what I am is een regelrechte 5 sterren song. De rest is gewoon lekker maar de neiging om het nog eens te luisteren is vrijwel afwezig.