menu

Cartola - Cartola (1974)

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Brazilië
Jazz / Wereld
Label: Marcus Pereira

  1. Disfarça e Chora (2:06)
  2. Sim (3:38)
  3. Corre e Olha o Céu (2:23)
  4. Acontece (1:17)
  5. Tive Sim (2:09)
  6. O Sol Nascerá (1:42)
  7. Alvorada (2:40)
  8. Festa da Vinda (1:59)
  9. Quem Me Vê Sorrindo (2:07)
  10. Amor Proibido (2:37)
  11. Ordenes e Farei (2:21)
  12. Alegria (2:44)
totale tijdsduur: 27:43
zoeken in:
Improvision
Je kent het misschien wel, je zoekt muziek met een bepaalde gevoelswaarde, en op een dag kom je het tegen, en ben je er helemaal ondersteboven van. Dat maakte ik mee toen ik dit voor de eerste keer hoorde.

Cartola, één van de belangrijkste personen in de ontwikkeling van de sambamuziek, komt op 66-jarige leeftijd met zijn eerste album.

Het resultaat is een heerlijk rustige plaat die qua sound wat tussen de Bossa Nova en Samba in ligt. Ongeforceerde, frisse, zomerse muziek waar af en toe de droefheid van de zanger doordringt.

De grote uitschieter is Alvorada, die intussen ook gebruikt is op de soundtrack van Cidade de Deus.

avatar van Rhythm & Poetry
4,0
Dankzij Improvision heb ik dit album gecheckt en ook ik ben zeker onder de indruk van Cartola. Zelf vind ik dat hij een erg fraaie, emotievolle stem heeft die het prima doet op de zomerse instrumentatie. Dit is typisch zo'n plaat die je onder een aangrijpende documantaire over Braziliaanse sloppenwijken hoort. En aangezien dit bericht na die zin niet beter gaat worden zal ik het maar een hoge beoordeling geven en nog vaak genoeg genieten van deze fraaie plaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:37 uur

geplaatst: vandaag om 09:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.