Terrestre - Secondary Inspection (2004)

Mexico
Electronic
Label: Static

1. Botas de Oro (6:15)
  2. Secondary Inspection Theme (8:50)
  3. Ultra Tumba (8:21)
  4. Ejido del Terror (7:49)
  5. Vaqueros del Ayer (6:43)
  6. Alushe's Night Out (7:50)
  7. Ultra Tumba [Duopanda Mix] (5:20)
  8. Botas de Oro [H.amézquita Mix] (6:33)
Vrijwel alles wat Fernando Corona onder de naam 'Murcof' uitbrengt vind ik erg sterk, maar wat hij hier als 'Terrestre' aflevert doet me dan weer helemaal niks.

Het mist alle spanning en sfeer die we wel van Murcof kennen, en wat dan overblijft zijn erg saaie nummers. Vooral de beats zijn een minpunt, ze tikken en hobbelen maar door en liggen teveel op de voorgrond. Daarnaast komen ook de samples die hij hier gebruikt niet goed uit de verf. Geen enkel nummer boeit de volledige lengte.

Meer dan 2* kan ik hier niet van maken. Het is misschien niet eerlijk om dit album met zijn Murcof albums te vergelijken, omdat dit eigenlijk een andere kant/stijl van hem is (niet voor niets onder een andere naam). Maar de vergelijking maak je toch automatisch, omdat je er ver weg wel Murcof in terug hoort. Voor mij helaas tè ver weg, zodat ik dit album niet snel aan een Secondary Inspection zal onderwerpen.

avatar van rubuh
Dit is inderdaad slecht te vergelijken met werk onder zijn eigen naam. Sterker, het is niet eens helemaal dezelfde artiest. Terrestre was/is een collectief waarvan Corona de 'bandleider' is.

Inderdaad moet je minder de duidelijke melodische structuren verwachten van Martes/Remembranza, en meer minimal techno om de leegte op te vullen. Naar mijn mening is het gelukt ook . Weinig saais aan toch? Kan me inderdaad wel voorstellen als je Murcof verwacht te horen, je van een koude kermis thuis komt. Een kenner ben ik niet, dus er zullen meerdere Secondary Inspecions nodig zijn om een beter oordeel te vellen. Voorlopig ben ik alvast erg tevreden. 4*

avatar van John Doe
Ja ik heb deze ook een keer gedraaid en vond dit helemaal niet zo slecht. Inderdaad wat meer minimal techno. Moet 'm ook nog eens inspecteren. Maar is het eigenlijk wel een collectief? Op discogs heb ik alleen zijn naam zien staan: Terrestre Discography at Discogs

avatar van rubuh
Je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad gewoon een soloproject. Ik zal me wel hebben verlezen op wikipedia Heb zowaar het CV van de beste man gevonden:

1998 - Terrestre, NorTec, Tijuana, BC, México (1998-hasta la fecha)
url: http://www.terrestre.com
Proyecto solista en estilo NorTec o Norteño Techno, música electrónica hecha a base de sonidos de música norteña, de banda sinaloense y tambora.
Co-Fundador del movimiento NorTec de Tijuana junto con otros músicos de Tijuana y Ensenada.
He ofrecido bajo este alias numerosos conciertos en varios países, y numerosos lanzamientos en CD y vinilo y proyectos de remezclas.
(ver lista de CONCIERTOS SOBRESALIENTES)

Dus wel solo, maar in de stijl van het collectief waar hij in gezeten heeft.

avatar van John Doe
Aha, het staat er in het Engels nogal verwarrend ook:

Terrestre are a Mexican electronic music project led by Fernando Corona. Terrestre were one of the first members of the Nortec Collective from Tijuana, he left the collective years later...