Dexter Gordon - Clubhouse (1979)

Jazz
Label: Blue Note

1. Hanky Panky (6:32)
  2. I'm a Fool to Want You (6:43)
  3. Devilette (7:05)
  4. Clubhouse (7:33)
  5. Lady Iris B (5:41)
  6. Jodi (5:41)
avatar van Metalhead99
Deze is me minder bijgebleven dan de ander DG albums die ik ken. Nog steeds wel van degelijke kwaliteit, DG stelt nooit echt teleur, maar dit is zeker niet één van zijn toppers.

Fraai album dit Clubhouse van Dexter Gordon uit 1965, maar pas uitgegeven door Blue Note in 1979, wat weer niet te begrijpen is. Uitblinkers hier zijn Dexter Gordon himself op de tenor saxofoon en Freddie Hubbard op trompet.

De nummers zijn goed tot geweldig en worden uitstekend uitgevoerd. Ook de productie is om door een ringetje te halen en vanaf de Tone Poet LP klinkt het allemaal als een klok. Voor mij is dit Clubhouse één van de betere albums van Dexter Gordon en dat wil toch wat zeggen.