Daz Dillinger - Public Enemiez (2009)

Label: DPG

1. You Let Me Down (5:24)

met LaToiya Williams

2. Tell Me What You Got (3:50)
  3. Life Stagez (4:54)
  4. Nuthinz Gonna Stop Me (4:13)

5. 2nd to None (4:07)
  6. Tear Drops (4:19)
  7. In My Neighborhood (4:00)

met Los

8. Munchiez 4 Ya Love (3:51)

met Nicole Wray

9. My #1 Girl (3:50)

met Los

10. Tha Baddest Bitch (5:09)

met Chris Starr

11. Meet Me @ tha Strip Club (4:35)
  12. Public Enemiez (3:43)
Een nieuwe Daz Dilli!!!!

avatar van Jorge-E
Joepie zeker...

Als hij in plaats van 3 matige albums eens probeerde 1 goed album te droppen...

avatar van thomzi50
Dat kan-ie toch niet meer, dus daarom dropt hij er lekker veel.

avatar van JuRR
Life stagez klinkt in elk geval erg lekker. Wel natuurlijk een beetje 2pac's "I aint mad at cha" rip..:

Daz Dillinger - Life Stagez | Audio | Rap Basement - rapbasement.com

boomkat
Kom op, Daz. Ooit een geinig plaatje gemaakt met Kurupt, maar verder ... ?

boomkat schreef:
Kom op, Daz. Ooit een geinig plaatje gemaakt met Kurupt, maar verder ... ?

Je onderschat de beste man. Hij heeft heel wat productiewerk van The Chronic, Doggystyle en Dogg Food voor zijn rekening genomen. Daarnaast heeft hij zeker wel een eigen stijl.

Maar zijn solowerk is inderdaad niet van heel hoog niveau. Hoewel ik So So Def wel kon waarderen. Hij dropt wel albums aan de lopende band, maar het schijnt dat voor de beste man kwantiteit boven kwaliteit komt. Ik denk dat hij met wat meer focus en een grote naam om zijn werk te mixen (zoals Dr. Dre bijvoorbeeld) hij een heel degelijk album kan afleveren.

Heb deze verder nog niet gehoord hoor, daar niet van. Is hij al uit?

avatar van thomzi50
Hij heeft op The Chronic en Doggystyle alleen maar gekeken hoe Dre produceerde en soms op een knopje gedrukt, toch?

RedLightCityBoy
Yeah, Daz kom maar op met die plaat.

JuRR schreef:

Daz Dillinger - Life Stagez | Audio | Rap Basement - rapbasement.com

Juist niet! alleen omdat er een piano in zit zeker? Ik vind het wel een goed nummer. Als Daz Dillinger meer van dit soort nummers op z'n album heeft staan dan kan het wel eens erg goed gaan worden! Laten we het hopen.

avatar van Stapler
thomzi50 schreef:

Nee hoor, ze hebben Dr. Dre voornamelijk op de cd-hoes gezet omdat hij al een grote naam had.
Daz heeft echt wel geproduceerd.

Stapler schreef:

Daz heeft echt wel geproduceerd.

Sterker nog, het waren Daz Dillinger en Warren G die de meeste producties aanleverden. Dr. Dre overzag het hele project en mixte het één geheel met af en toe wat aanpassingen.

Snoop Dogg noemde het ooit in een interview (in 2007 geloof ik) 'regisseren' en trok de vergelijking met Steven Spielberg. Dus geef wel credits aan degenen die de credits toekomen.

avatar van thomzi50
Wat ik 99% zeker weet is dat Daz Dillinger toen hij bij Death Row kwam - wat in 1992 - helemaal niets van produceren wist en vrijwel alles van Dr. Dre leerde, die al jarenlang topproducer in de game was. Dat hij zijn teksten niet zelf schreef is wel duidelijk, maar hij wordt werkelijk overal aangegeven als hoofdproducer van dit project. In alle boeken die ik erover heb gelezen, in het cd-boekje en op de meeste internetsites die ik erover heb gezien.

RedLightCityBoy
Thomzi's story is true. Daz kwam idd pas later meer naar voren. Het kan wel zo zijn dat Daz veel ideeen had voor een beat en dat Dre die grotendeels uitvoerde, ofzo.

thomzi50 schreef:

Inderdaad. Dat is wat ik zei. Dr. Dre was de hoofdproducer van een aantal Death Row releases. Dat betekent niet dat er geen anderen hebben meegewerkt aan deze projecten.

avatar van thomzi50
Maar dat is niet wat je zei, dat er anderen aan hebben 'meegewerkt'.

Afijn, over dit album: het is gelekt, en volgens mij klopt deze tracklist niet (zie onder andere Amazon en Wikipedia). Of vergis ik me daarin?

Hij heeft een groot deel van All Eyez On Me van 2Pac geproduceerd alleszins

avatar van thomzi50
Daar ging het niet over.

avatar van TheLegacy
Nou, de cover is in ieder geval al kut...

t-h-y-$
idd

avatar van Jorge-E
Jorge-E schreef:
Joepie zeker...

Als hij in plaats van 3 matige albums eens probeerde 1 goed album te droppen...

Fuck, ik neem mijn woorden terug! Dit is echt een chill album! Daz is zijn productiekunsten niet verloren en hij flowt nog steeds lekker.

De Schaafkaas
Jorge-E schreef:

Valt me op dat hij eigenlijk sinds 2000 ieder jaar met een nieuw album is gekomen (met daarnaast ook nog eens een stuk of vier Dogg Pound albums). En daar zitten toch wel een aantal heel leuke cd's tussen.

Het is misschien niet allemaal even vernieuwend of diepgaand, maar dat moet je ook niet verwachten van Daz. Gewoon een uitstekende producer en niet echt bijzondere rapper.

avatar van KILLERBEE99
Leuk album van Daz!