China Moses & Raphaël Lemonnier - This One's for Dinah (2009)

geen stemmen

Frankrijk / Verenigde Staten
Jazz
Label: Blue Note

1. Fine Fine Daddy (4:28)
  2. Dinah's Blues (3:21)
  3. Mad About the Boy (2:59)
  4. Lover Come Back to Me (4:30)
  5. Is You or Is You Ain't My Baby (4:51)
  6. Blue Gardenia (5:25)
  7. Teach Me Tonight (4:49)
  8. Cry Me a River (5:41)
  9. Fat Daddy (3:52)
  10. Goodbye (3:33)
  11. Evil Gal Blues (4:43)
  12. What a Difference a Day Makes (7:16)
  13. Gardenias for Dinah (0:59)
Father McKenzie
Zij is de dochter van Dee Dee Bridgewater, toch een grote Jazz-Madame! Ik heb haar wel eens op de Nederlandse zender Radio 6 gehoord, ik moet zeggen, die stem zat wel goed.

avatar van Lee Malone
Gisteren heb ik haar gezien op Gent Jazz en wow, wat een stem zeg!

Ze komt ook enorm goed over op een podium en wordt begeleid door heel erg goede muzikanten. Ik ben er van overtuigd dat we nog meer van deze schitterende soulzangeres zullen horen. Ik veronderstel dat ze pas aan het begin van haar carrière staat, aangezien ze oprecht aangedaan leek door de positieve respons van het publiek, dat erg talrijk aanwezig was.

Hoogtepunt was toch wel Fat Daddy, waarvan hier een youtube filmpje (jammer genoeg geen eigen opname van gisteren, het schitterende optreden van B.B. King verplichtte me alle filmpjes van haar concert te verwijderen...)