J-Live - The Best Part (2001)

Label: Triple Threat

5. Don't Play
  6. Vampire Hunter
  7. Great Emcee II (Skit)
  8. Yes
  9. Great Emcee III (Skit)
  10. Them That's Not
  11. Great Emcee IV (Skit)
  12. Kick It to the Beat

met Asheru en Probe.dms

13. Wax Paper
  14. Timeless
  15. Great Emcee V (Skit)
  16. Get the Third
  17. Great Emcee VI (Skit)
  18. Raw Footage

met Cocoa Brovaz

19. R.A.G.E.
  20. True School Anthem
  21. Great Emcee VII (Skit)
  22. Outro
  23. The Best Part
  24. Braggin' Writes
  25. School's In [Remix] *
  26. Play *
  27. Braggin' Writes Revisited *
  28. Epilogue *
avatar van BoordAppel
Ik dacht dat het een bootleg was maar dat schijnt dus niet zo te zijn. Zal wel later opnieuw uitgebracht zijn omdat het toch populair bleek of zo.

avatar van Jordy
Het album werd al voor het uitkwam hevig gebootlegged, maar is wel gewoon normaal uitgekomen inderdaad. Deed toen gek genoeg alleen niet zo veel meer...

Hmm maar staan wel een paar donderse nummers op als wax paper en the best part itself

avatar van Osiris Apis
Dit album kende ik nog niet van J-live. Ik ben trouwens de re-release versie aan het luisteren. Daar staan niet al die skits op.
En ook een aantal andere tracks.

J-Live - The Best Part

avatar van waxs
Jah idd, dat is ook de versie die ik heb.

avatar van FunkyMonk
Lekker debuut J-Live. Het heeft lang op zich laten wachten maar het loont zeker de moeite. Producties oa. van Premier, Pete Rock, DJ Spinna en Prince Paul. daarvan vind ik voornamelijk Kick It To The Beat (Pete Rock) erg aardig. Maar vooral petje af voor die oh-zo-lekkere productie van 88 Keys: Don't play. Wat een lekker nummer zeg. Gewoon genieten...
Ook Get The Third vind ik werkelijk subliem. En zo staan er nog wel wat nummers op.

avatar van Reijersen
Sterk album al van J-Live. Hierna werd het met hem alleen maar beter. Sterke hiphop met een goede vibe.

4 sterren.

Social_Mask
1 keer beluisterd, was benieuwd naar geworden omdat het album het zover gehaald heeft in de KO. En vind dit toch erg fijn klinken. Producties zijn dik dik dik in orde, en J-Live heeft een erg aangename flow. Dit vind ik al erg goed, en als het alleen maar beter wordt vanaf hier...

avatar van Conway Twitty
Vindt die raps hier wel zo ontzettend suf, zonde van de hier en daar aangename beats.
2.5*

avatar van Osiris Apis
Wat vind je er dan suf aan? J-live is een uitstekende lyricist.

avatar van Osiris Apis
Is dit album out of print? Ik heb hem 2 maanden geleden bij NLstore besteld, maar nog niet ontvangen.
En op andere internetwinkels kan ik dit album bijna niet vinden.

avatar van nega
j-live op zijn best vind ik. erg dikke album

EPMD
Best wel lekker album.. jammer dat ie zo zeldzaam is... weet iemand waar ik deze kan krijgen?

avatar van Kos
Kos
Raw Footage. .

avatar van Osiris Apis
Dit album is opnieuw gereleased met een instrumental bonus cd.

Rene1979
Heb die re release ook besteld. Simpelweg omdat J-Live samen met Slug wel een van mijn favo mc's is

Rene1979
Wat een gewelidig album is dit. Alle albums van J-Live heb ik nu in mijn bezit en het zijn allemaal pareltjes

avatar van P Jay
Rene1979 schreef:

"The Hear After" vond ik toch net wat minder (nog steeds erg degelijk hoor, maar geen pareltje mijns inziens).

avatar van principal2000
Hiphop in traditionele stijl. I like it. Bij een enkel nummer is de productie iets te vlak, maar verder geen gezeur. Get The Third is mijn favo.

avatar van discipline
Ik heb een hele andere versie dan hier staat

avatar van P Jay
discipline schreef:
Ik heb een hele andere versie dan hier staat

Ja, dat is de reissue. De originele versie (die op MuMe staat) is - naar mijn weten - niet meer nieuw te kopen.

avatar van Elohim
Ben er maar even aan begonnen... Wat klinkt deze man heerlijk zeg, vet stemgebruik, dope flow en goede teksten. Daar komt nog bij dat de productie van een hoog niveau is... Heel vet dit!

dat sample op Timeless is ook een keer gebruikt door CYNE, volgens mij op het album Starship Utopia... heel vet nummer trouwens!

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Dit album is officieel 1999, maar in 2001 pas gedropped door het label omdat er dus een bootleg in omloop was. Plaat is daarom wat aangepast en later uitgebracht dus. Dit is het volledige verhaal:

Klik

In mijn ogen een klassieker en zijn beste plaat.