Dick Khoza - Chapita (1976)

Zuid-Afrika

3. African Jive
  4. Lilongwe
  5. Wd 46 Mendi Road
avatar van jellorum
Dit is het dus e, Chapita, wat een nummer zeg, kan hier blijven naar luisteren, funk/fusion/jazz uit Zuid-Afrika op zn best.
Ook African Jive is een onmisbaar nummer.
Beiden zijn te vinden op deze: African Underground
Andere nummers van deze plaat zijn me nog niet ter ore gekomen.
Geduld is een deugd...

avatar van principal2000
Voor de luisterliefhebbers is hier het album in zijn geheel te beluisteren. Met dank aan Japsuh.

avatar van principal2000
Laat ik dan eerst zeuren over de punten waar ik meestal over zeur. De nummers hebben een te lange speelduur en alleen instrumentale nummers vind ik vaak minder goed. Ik kende net als jellorum slechts 2 tracks van dit album (Chapita en African Jive). In tegenstelling tot jellorum ben ik juist meer onder de indruk van African Jive. Ik vind de "zang" (Chapitaaaaa) in Chapita een beetje misplaatst / off-beat. Voor de rest vind ik het een prima, mellow nummer, maar wel veel te lang... Ik ga proberen dat laatste niet te herhalen bij de overige tracks.
Zumbabwe is vooral voor liefhebbers van blazers genieten geblazen. Het jazzgehalte is erg hoog. African Jive is lekker funky en uptempo. Dat heb ik wel nodig na in 17 minuten 2 tracks te hebben gehoord (daar ga ik weer). African Jive is in mijn ogen toch wel duidelijk het topnummer op dit album. Ik denk zelfs dat een wat ingekorte versie nog zelfs een rolletje van betekenis in een chart kunnen spelen (dit is mijn laatste sneer, al is deze niet per se erop gedoeld dat het nummer op het album te lang duurt). Lilongwe is weer wat meer mellow, zonder in te kakken. Een prima track als je het mij vraagt. Mendi Road vind ik tenslotte een aardig nummer.
Als geheel vind ik dit een redelijk album en gezien mij 2 "allergieën ben ik lichtjes verrast dat het instrumentale aspect mij niet echt stoort. De lengte van de nummers is wel een reden om dit album of de nummers erop niet heel erg vaak op te zetten.