In tegenstelling tot wat Fza in het bericht hiervoor schreef, vind ik (over het algemeen dan) de rustigere/wat meer ingetogen tracks van Causa Sui meer aanspreken dan de 'hardere' tracks.
Nr. 4 van deze plaat is dan ook veruit het minste nummer, met dat behoorlijk drukke saxofoonspel, en de drummer die er nogal op los zit te roffelen. De overige 4 tracks vind ik goed tot zeer goed tot uitstekend, daarentegen.
We hebben het met Summer Sessions Vol. 3 over instrumentale, experimentele, of (zoals u wilt) geimproviseerde Stonerrock/Psychedelische Rock. Heerlijk rustige, vloeiende, meest wat langer uitgesponnen nummers, met in 2 tracks nog saxofoonspel toegevoegd. Alleen maar instrumenten dus, en dat bevalt mij prima, want de zang van sommige Stoner-/Metal-/Hardrockbands is soms echt een doorn in mijn oor.
Geen idee of
Fza ondertussen al had opgezocht wie de hoezen van de platen verzorgd heeft, maar zoals je
hier kunt lezen, is de drummer van de band, Jacob Skøtt, degene die het artwork voor zijn rekening heeft genomen.
Erg mooi gedaan inderdaad, die hoezen !
Wel spijtig is dat zowel Vol. 1, als Vol. 2, en ook deze Vol. 3 van deze Summer Sessions individueel erg, erg veel geld moeten kosten.
Gelukkig is er een heruitgave van alle 3 de platen in één box voor een schappelijke EUR 25.
Nog steeds nieuw te krijgen via El Paraiso (zolang de voorraad strekt natuurlijk).
De nabije toekomst zal uitwijzen of er nog een verhoging in zit voor deze toch wel fijne plaat, maar voorlopig durf ik er toch echt wel **** op te plakken.