Larry Heard - 25 Years from Alpha (2008)

Dance / Electronic
Label: Alleviated

1. 25 Years from Alpha (15:17)
  2. Mercurian Funk (6:12)
  3. Feathers Floating (7:44)
avatar van John Doe
Mooie EP die maar weer eens bewijst dat deze producer de basis van deep house beheerst en met het lange titelnummer ook electro in de vingers heeft. Het titelnummer lijkt een 25+ jaar oude klassieker te zijn die 'altijd' al bestaan heeft, maar het gaat toch echt om een nieuw nummer. Daar moet je goed voor zijn. Het doet aan Kraftwerk denken en Giorgio Moroder. 'Mercurian Funk' (clip) is mooie hypnotische deep house en 'Feathers Floating' is erg zachte deep house, tegen ambient aanleunend. De hele EP voelt als een nachtelijke rit langs de kust van Lake Michigan.

avatar van brooklyn
Echt een prachtige EP vol ziel en emotie. Ik hoor funk, deephouse, electro: moeilijk in een hokje te stoppen deze mix van stijlen en dat terwijl het nergens een rommeltje wordt oid. Moeilijk om een favoriete track te kiezen, het is allemaal mooi.

avatar van Gyzzz
Wat een eindeloze, basale en krachtige klanken, echt tijdloos materiaal vind ik.

avatar van brooklyn
Maar 3 stemmen voor dit meesterwerk?

avatar van T.O.
Negen inmiddels

De titeltrack klinkt bij de eerste luisterbeurt al essentieel. Sindsdien ben ik wel iets omgeslagen en heb ik het idee dat hij iets te glad geproduceerd is om die status te krijgen, maar het blijft een topplaat. De twee andere tracks zijn wat minder uitgesproken. Hier ligt de nuance net even anders: ze klinken in eerste instantie even als gezapige koffietafelhouse (waar Heard zich wel eens aan bezondigt), maar blijken bij nader inzien toch ruimschoots dat niveau te ontstijgen.