Kong - What It Seems Is What You Get (2009)

Rock / Metal
Label: KonGenial

1. On the Contrary (4:58)
  2. Overcrowd / Underdog (4:44)
  3. Last Hunt (6:12)
  4. Tenfold Right (5:56)
  5. The Imposter Syndrome (7:28)
  6. Glossip (4:59)
  7. Tao of Eric (5:43)
  8. Change 2012 (3:32)
  9. March of the Eltanin (4:18)
  10. Musclebound Elf (4:33)
  11. KLZQ (3:34)
  12. Factorum Inconstantum (6:30)
Joy
wasdanou?

geen enkele reactie bij de heropstanding van het befaamde kong?

nochtans ene plaat gemaakt dor 1 enkel origineel kong lid, de rest liet verstek gaan

schijnt dat de plaat er desondanks zeker mag zijn

we gaan het leren, hij loopt binnen

avatar van Cabeza Borradora
Joy schreef:

[...] we gaan het leren, hij loopt binnen

En Joy?? Iets mis-gelopen?

Klinkt vertrouwd als vanouds deze nieuwe. Al is de band zo goed als nieuw, in de muziek geen revolutionaire wijzigingen. Alleen de bassist is overgebleven, en verantwoordelijk voor de wederopstanding van Kong na de "break" in 2000.
Ik ben er me nooit van bewust geweest dat deze Nederlandse band zo obscuur is gebleven. Toch wel jammer, want redelijk uniek. Vooral ook live met de quadrofonische podium- en geluidsopstelling.

Ken je nog niets van Kong, kan je net zo goed ook met deze beginnen.

avatar van dix
dix
Joy schreef:

Die stonden toch altijd ieder in een hoek van de zaal te spelen ?

en nu ?

gaat ie op het biljart staan of zo ?

avatar van freakey
Die opstelling doen ze dus nog steeds. Ik ben sinds die heroprichting al weer 2x gaan kijken en ik kan je vertellen, Kong is weer subliem, ook live! De kopjes zijn anders, de muziek en het daarbij behorende plaatje niet. Deze nieuwe cd had zo door de oude bezetting kunnen zijn gemaakt, of zo je wil, 10 jaar geleden. Ik ben tenminste erg blij dat ze weer terug zijn!!

avatar van notsub
Kong vond ik vooral live leuk. Op CD is het gebrek aan variatie en zang een gemis. Deze CD is een paar nummers leuk, maar daarna verslapt de aandacht toch geregeld. Qua sound is het in orde, maar het vier podia visuele aspect voegt een belangrijke aspect toe aan de Kong-experience.

Een heerlijk plaatje, met voor mij voldoende variatie. Hun unieke blend tussen rock en dance houdt het interessant. En live moet je ze zéker gaan bekijken. Stilstaan is dan echt geen optie zo tussen alle bandleden in