Unbelievable Truth - Sorrythankyou (2000)

Label: Shifty Disco

1. Landslide (3:19)
  2. A Name (2:49)
  3. Disarm (4:42)
  4. Pedestrian (3:23)
  5. Home Again (3:29)
  6. Daylight (5:00)
  7. Shed Your Skin (5:06)
  8. Advice to a Lover (3:11)
  9. Agony (3:00)
  10. Covers (3:08)
  11. Hypnotist (3:50)
  12. I Can't Wait (7:20)
  13. Let It Flow (3:35)
Een 2.... Was de opvolger van het prachtige Almost Here zo teleurstellend?

avatar van titan
titan (crew)
Almost here ken ik niet, maar dit vind ik niets bijzonders.

Almost Here is wel een mooie plaat. Heel verstild, vrij somber en Andy Yorke heeft een hemelse stem. Maar dit album kreeg al veel minder goede recensies, daarom ben ik er ook nooit achteraan gegaan... Dit is meer het type album dat ik nog eens uit een uitverkoopbak hoop te halen.

Allmusic
Dit album werd door de Oor wel degelijk de hemel ingeprezen. Er staan een aantal hele goede nummers op (niet bij toeval de stevigere nummers: Pedestrian, Daylight en Agony). De rest van (vaak rustige) nummers zijn van wisselend niveau.... 3*

avatar van timhardt
Ok, het is geen Almost here, maar 2,38* is echt belachelijk weinig. Hebben jullie wel moeite gedaan om het te ontdekken? Een 4* lijkt me echt wel gepast. Benieuwd naar Andy's soloalbum later dit jaar.

Voor mij is dit album ook wel een ruime voldoende waard. Het geluid is over het algemeen een stuk voller en ruiger dan het debuut, wat ik toch wel minder vind. Maar de stem van Andy Yorke en sommige liedjes trekken dit toch wel boven de middelmaat uit.

Over het algemeen net iets minder dan almost here.
De wat rauwere sound van dit album staat de band wat minder.
En sommige nummers komen wat te langzaam op gang.

avatar van SirNoodle
Hun eerste (almost here) is 1 van mijn all-time favoriete platen, en deze tweede heeft me echt koud gepakt door het ontbreken van alle magie.

Ik beluister dit album eigenlijk nooit, gewoon omdat het me niks doet en omdat het gevoelsmatig zo veraf ligt van hun eerste album.

avatar van Kronos
Ik heb juist dit album al veel vaker gespeeld dan het eerste omdat het me door een minder kaal geluid meteen meer aansprak.

Het vraagt misschien wat meer luisterbeurten om het doorheen de vollere klank heen te horen, maar de magie is hier zeker ook wel aanwezig eens de songs zich onder je huid genesteld hebben.

Gewoon een heel mooi plaatje, zeker nu zo in korte donkere herfstdagen, balsem voor de ziel.

avatar van Kronos
Vandaag dit album twee keer na mekaar gespeeld.

Eigenlijk stuk voor stuk pareltjes van nummers.

Objectief beschouwd, erg ondergewaardeerd hier.

Eerste aangename kennismaking met deze band.
Mooi warm geluid.

avatar van SirNoodle
ik moet mezelf van enkele jaren terug wat bijcorrigeren. Ik kan er al naar luisteren en het een pak meer waarderen (disarm is schitterend), 'mooi warm geluid' is inderdaad de goeie beschrijving

avatar van SirNoodle
weer een aantal jaren later, weer een halfje bij. En voor dit jaar raden we 'hypnotist' aan... tot over nog een paar jaar!

avatar van RadioMad
Dit album komt inderdaad nergens in de buurt van het debuut, maar 'Shed Your Skin' is dan wel weer 1 van de mooiste liedjes die ze gemaakt hebben.

Parlotones
RadioMad schreef:

Ik heb dan nog een muziek tip, probeer Longview is met het album Mercury. ik noem een paar mooie songs Further , Will you wait here en I Would heeft een mooie opbouw. Gezien je top 10 zou je deze album wel kunnen waarderen.

avatar van RadioMad
Parlotones schreef:

Ken ik.
Sterker nog, heb ik!

Parlotones
RadioMad schreef:

Ken ik.
Sterker nog, heb ik!

Dus had ik enigszins gelijk, en wat vind je van het album? Gedateerd?