Great King Rat - Great King Rat (1992)

geen stemmen

Zweden
Label: Planet

1. Bright Lights (4:59)
  2. Good Times (3:01)
  3. Woman in Love (4:14)
  4. Ball & Chain (3:13)
  5. Take Me Back (6:00)
  6. Follow the Rains (3:39)
  7. One by One (5:08)
  8. Dirty Old Man Stomp (3:50)
  9. Calling for My Angel (4:51)
  10. Top of the World (3:43)
  11. Bad Woman (4:08)
Guitars & Wings
Band is genoemd naar het nummer van Queen op hun eerste lp. Gelukkig is de muziek niet als queen.
Erg onderschatte band uit zweden en helaas een beetje een eendagsvlieg. Zonde eigenlijk want het is een top plaat..
Zanger is Leif Sundin die in het verleden nog bij Treat drumde. Later dook hij op bij John Norum en Michael Schenker. Pontus Norgren is ook geen onbekende. Hij speelt in Hammerfall en ook Talisman. Drummer Thomas Broman belande in de Electric boys.

De band heeft een duidelijk "pompende" sound die veel weg heeft van het engelse Thunder. Great King Rat is in mijn ogen wel stukken beter. Niet geheel toevallig belandde bassist Mikael Hoglund later in Thunder. Ik vermoed dat de beide bands getourd hebben of zo.
Cdtje is inmiddels 20 jaar oud en al wat lastiger te verkrijgen., maar de moeite zeker waard. 9/10