Baaba Maal - Television (2009)

Senegal
Wereld
Label: Palm Pictures

1. Television (7:07)
  2. Tindo (4:16)
  3. Miracle (4:02)
  4. Cantaloupe (6:07)
  5. A Song for Women (6:23)
  6. International (4:29)
  7. Dakar Moon (3:15)
  8. Tindo Quando (7:04)
avatar van thebestfreaks
Heerlijke afrikaanse cd van deze Sengaleese zanger. Mooie melodieen en instrumentgebruik. Ook gericht op westerse luisteraars, lijkt me.

DennisGTI
Verschrikkelijke herrie

Hoe kan je Baaba nu herrie noemen met je halve top 10 vol Metallica.

Hebben we het over dezelfde artiest of druk je je ongelukkig uit?

avatar van LeRoi
herman schreef:
.......dezelfde artiest of druk je je ongelukkig uit?

Gezien de reactie uit Wageningen (NIET) gaan we maar van het laatste uit......

Ben geen Groot Kenner van het genre Wereld (staat weinig van in mijn platenkast) toch spreekt het genre mij aan: simpel om het feit dat muziek universeel is en elk land/regio in de wereld haar eigen invulling aan deze basale emotionele kunstuiting geeft (en vooral: eigen specifieke instrumentarium, taal en zangvorm).

Het nr. Television stond op de CD Jazzadelic 09/05 van afgelopen jaar en sprak me direct aan. De CD verder beluisterd en vind dit toch een heel redelijke plaat (lees: gewoon GOED!). Eigenlijk zou ik een 5 moeten geven om de plaat qua gemiddelde op MM meer recht te doen. Maar dan doe ik mezelf tekort omdat hij nu ook weer niet in mijn Rijtje Van Hemelse Platen (RVHP) valt. Wel 4 !! met volle overtuiging!

DennisGTI
Sorry voor mijn ietwat kortzichtige opmerking hierboven. Collega van mij is een groot fan van Baaba en uit interesse heb ik de CD geluisterd. Het is gewoon niet mijn muziek.

Jan Douwe Kroeske draaide een tijdje geleden ook delen van de twee meter sessie van Baaba in zijn programma. Maar het is niets voor mij, ik kan het echt niet waarderen. Ik zal mijn stem verwijderen.