KISS - Playlist Your Way (2008)

Alternatieve titel: Hits CD

Label: Mercury

1. Rock and Roll All Nite (2:47)
  2. Lick It Up (3:56)
  3. I Love It Loud (4:16)
  4. Beth (2:46)
  5. Uh! All Night (4:03)
  6. Strutter (3:11)
  7. Christine Sixteen (3:12)
  8. Detroit Rock City (5:17)
  9. Hard Luck Woman (3:32)
  10. Deuce (3:05)
  11. Love Gun (3:16)
  12. Forever (3:50)
  13. I Was Made for Lovin' You (4:29)
  14. Shout It Out Loud (2:49)
avatar van Von Helsing
Sinds KISS niet langer bij Universal/Mercury zit worden wij bestookt met verzamelaar op verzamelaar. Ooit was ik een fan die alle releases wilde hebben maar zelfs ik ben daar nu mee gestopt.

Eind deze maand komt de volgende: Legends of Rock.

Snap ik niet waarom je toch 5 sterren geeft, Von Helsing

Deze verzamelaar heb ik niet in mijn collectie, maar deze Hits CD zou ik een 3,5 geven, omdat hier teveel hits op ontbreken. De kenners weten welke ik hier mis.
Mijn favo Kiss-jaren zijn 1973 t/m 1980, want zowel de singles als de albums zijn/waren altijd sterk. Ze maakten ook een van de beste live-albums ooit 'Alive!' en het vervolg 'Alive II' is ook goed.
Begin jaren 80 ben ik ze nog wel blijven volgen, maar het beste hadden ze echt daarvoor al gemaakt.
In de jaren 80 wilde ik het beste van Kiss op CD hebben en ik ben begonnen met Double Platinum, dus het dubbel-album op 1 zilver schijfje. Eind jaren 90 kon ik het, ondanks enige overlappingen, niet laten om ook de compilatie Greatest Kiss te kopen.
GK heeft/had een beter geluid dan Double Platinum. Later heb ik dat toch weer goedgemaakt door DP als remaster-CD opnieuw te kopen.
Ik ken fans die echt alles van Kiss kopen. Ze hebben bijvoorbeeld zoveel keer dezelfde LP/CD in hun collectie, omdat de hoes iets anders is of uit een ander land afkomstig is. In het vinyl-tijdperk had je ook persingen met Kizz, vanwege die ss-tekens. In de platenzaak in mijn dorp verkochten ze zowel de Franse als de Amerikaanse Casablanca-persingen. Die Franse waren goedkoper dan die Amerikaanse. Bij die Amerikaanse hadden ze de hoeken afgehaald en toch werden ze duur verkocht. Attributen die bij de albums Love Gun en Double Platinum hoorden ontbraken vaak bij de Franse uitgaven. Ik heb het zelf altijd bij de muziek gehouden, maar ik doe mijn Kiss-albums op vinyl nooit meer weg, vanwege de prachtige hoezen. Op CD vind ik het allemaal zo pietepeuterig en saai vormgegeven.