menu

Flaco Jiménez - Partners (1992)

mijn stem
3,71 (14)
14 stemmen

Verenigde Staten
Wereld / Roots
Label: Warner Bros.

  1. Change Partners (3:45)

    met Stephen Stills

  2. Marina (2:52)
  3. Carmelita (3:27)

    met Dwight Yoakam

  4. El Puente Roto (2:26)

    met Linda Ronstadt

  5. Across the Borderline (3:28)

    met John Hiatt

  6. Me Esta Matando [Originally Known as "Plegaria Vallenata"] (2:58)
  7. The Girls from Texas (5:11)

    met Ry Cooder

  8. West Texas Waltz (3:33)

    met Emmylou Harris

  9. Las Golondrinas (2:31)
  10. Eres un Encanto (2:41)
  11. Don't Worry Baby (4:24)

    met Los Lobos

totale tijdsduur: 37:16
zoeken in:
avatar van Poles Apart
4,0
Waar Jiménez normaal doorgaans een beetje in de schaduw staat van de vele artiesten en bands met wie hij door de jaren heen samenwerkte (een aantal van die trouwe partners is op deze verzameling te horen), is hij op deze plaat eens een keer de centrale figuur om wie alles draait.

Mooi, rustig, warm en sfeervol album dat door de verschillende gasten (die stuk voor stuk zeer ontspannen voor de dag komen) ook bijzonder afwisselend is, zonder te vervallen in een collectie losse nummers, de rode draad is en blijft het uitstekende accordeonspel van Flaco, dat nergens overdone, geforceerd of ongepast klinkt, het geeft ieder nummer wel degelijk meer kleur en karakter en past perfect.

Het plezier en de lol en het wederzijdse respect druipen ervan af. Smullen geblazen voor de liefhebbers en zeker ook interessant voor de fans van de aanwezige gastartiesten.

avatar van henk01
Maar eens luisteren. Is het wat?

avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Heerlijk album van Flaco Jiménez & co.

De man vind ik zelf op zijn beste op volledig Spaanstalige nummers als Eres un Encanto, waar hij zijn ding kan doen op de accordeon. Dat kan hij nog meer in het nummer The Girls from Texas met Ry Cooder en een break in het midden om wat te soleren.

Het album opent al heerlijk met Stephen Stills, die nog behoorlijk hoog gaat met zijn stem. Het tweede nummer Marina is wereldberoemd(?) gemaakt door Rocco Granata, hier in een tweetalige versie. Verder zijn in het slotnummer Los Lobos weer heel herkenbaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:26 uur

geplaatst: vandaag om 11:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.