Gister bij het optreden geweest in de Willemeen Arnhem, ik kende shining al van het debuut 'Within Deep Dark Chambers'. Die plaat heb ik destijds al een 4,5 gegeven. Ik ben echter niet bekend met overig werk van deze band, noch met de band zelf.
Over de muziek kan ik kort zijn GE-NI-AAL. Ik heb deze gisteravond gelijk meegenomen en ik ben erg onder de indruk. Sfeervole passages worden geweldig mooi afgewisseld met black metal passages zonder uit de bocht te vliegen. Het doet me het meest denken aan bands als Tiamat of de oude moonspell.
Het optreden zelf was echter andere koek, en dan met name het gedrag van zanger Kvarforth. kijk, ik kan een hoop hebben, ik kijk niet op van een beetje in je zelf snijden, sigaretten peuken op je buik en armen uit drukken, ik heb genoeg Black metal shows gezien om daar niet van op te kijken. Wanneer de zanger het echter nodig vindt om tijden het eerste nummer zijn hand in broek te steken begin ik wel iets te fronzen, maar gelukkig ging dat nog goed en hield hij zijn zaakje binnen boord

. Echter wanneer hij gaat staan tongworstelen met zijn eigen bassist gaat dat mij veels te ver, maar zelfs dat kan ik nog van me af zetten. Waar ik echter wel de grens trek is dat meneer de zanger het nodig vond om een slok wijn te nemen en deze uit te spugen in de mond van een toeschouwer en hem vervolgens te trakteren op een potje ouderwets huig ruilen.
Maar Eddie waarom ben je dan niet weggegaan? hoor ik u vragen. Tsja de entree was maar 15,- dus dat was geen drijfveer om te blijven. Echter tussen alle ranzigheid door zette Shining wel een dijk van een optreden neer, op een vreemde manier pastte alle ranzigheid ook nog wel bij de genialiteit van de muziek waardoor ik toch geboeid bleef kijken, ik weet niet of ik het nog een keer wil zien, en uit voorzorg zal ik zeker nooit vooraan gaan staan. Maar ik ben wel weer een ervaring rijken.