Spinnerette - Spinnerette (2009)

Label: Anthem

1. Ghetto Love (3:32)
  2. All Babes Are Wolves (2:28)
  3. Cupid (4:19)
  4. Geeking (4:11)
  5. Baptized by Fire (4:35)
  6. A Spectral Suspension (2:52)
  7. Distorting a Code (4:04)
  8. Sex Bomb (3:44)
  9. Driving Song (4:28)
  10. Rebellious Palpitations (2:38)
  11. The Walking Dead (5:42)
  12. Impaler (2:31)
  13. A Prescription for Mankind (8:13)
  14. The Day My Baby Gave Me a Surprise * (2:45)
Een erg goede cd. Uiteraard is er de vergelijking met QOTSA, maar persoonlijk zie ik het meer als een parralel. Beide bands (cq. personen) zijn zich meer en meer aan het ontwikkelen, wat soortgelijke muziek kan opleveren. Kortom, houd je van enigszins "punky"-muziek gecombineerd met "pop"- en andere invloeden, dan is deze cd zeker het beluisteren waard.

avatar van Pauluzz de BK
Wow, coole CD. .. En ook op Lowlands. Kijken dus!

avatar van Mr. B
Ik dacht eigenlijk dat ik hier niets aan zou vinden, maar ik kon mezelf er niet toe zetten deze goede plaat uit te zetten. Zeer afwisselend rock album erg lekker om naar te luisteren. Stem van Brody kan ik erg waarderen.

avatar van JoopKonraad
Spinnerette is het nieuwe kindje van de voormalige frontvrouw van de Distillers: Brody Dalle. Haar breuk met de eerdere platenmaatschappij; haar huwelijk met Josh Homme en de geboorte van haar dochter hebben fraulein Dalle duidelijk goed gedaan. Een verrassing zal het zeker niet zijn dat er Queens of The Stone Age invloeden op de plaat zitten aangezien naast het huiselijk gezeik en geruzie van man Homme; Alain Johannes daadwerkelijk echt heeft meegewerkt aan de plaat. De plaat in zijn geheel staat ver van de schreeuwerige punkstijl van de Distillers. Toch zijn haar wortels duidelijk te herkennen tussen de groovende en veel relaxtere stijl. Aparte experimenten in elektro worden niet geschuwd en zelfs die kenmerkende stem met dat rauwe randje gaat af en toe overboord. Een ware muzikale reis en ontdekkingstocht in dertien heerlijke nummers. Een nestje is dus echt goed voor het karakter…

avatar van The_CrY
Heerlijke plaat met wortels in jaren 90 grunge/alternative rock met de nodige dosis popinvloeden en punk attitude. Brody Dalle is een fantastische zangeres met een donker stemgeluid en ze kan ook een lekkere rauwe stem opzetten om alles net even dat randje extra te geven. Hele fijne ontdekking. Ik ga zeker meer beluisteren van The Distillers en Brody Dalle. Vooral 'Baptized by Fire' doet het hier erg goed.