Lou Barlow - Goodnight Unknown (2009)

Folk

12. Modesty
  13. Don't Apologize
  14. One Note Tone

avatar van Schizophrenia
En ook hier kijk ik erg naar uit.
Hij zal donkerder zijn dan Emoh, aldus de heer Barlow himself.

Nogmaals:

avatar van OldRottenhat
Zozo... een nieuwe Barlow! Het zal mij benieuwen! De albumhoes ziet er in ieder geval al fraai uit!

avatar van Schizophrenia
Er is al een track van dit album te downloaden op de officiële site, en het klinkt heel erg goed. Check hem hier ben benieuwd naar de rest.

avatar van barrett
Kijk hier ook naar uit. Sinds kort heb ik Dinosaur Jr, leren kennen en nu ben ik wel benieuwt wat ik van deze Barlow kan verwachten...

avatar van dj maus
barrett schreef:
Kijk hier ook naar uit. Sinds kort heb ik Dinosaur Jr, leren kennen en nu ben ik wel benieuwd wat ik van deze Barlow kan verwachten...

In plaats van tot oktober te wachten kun je dan natuurlijk ook één van de -tig platen die hij al uitbracht (onder eigen naam, of met Sebadoh, Sentridoh, Folk Implosion) pakken.

Ik verwacht persoonlijk niet dat hij zijn klassiekers gaat overtreffen. De latere cd's Emoh en Free Loobiecore Songs (of hoe dan ook) hebben bij mij de speler maar weinig van binnen gezien.

Dan liever nog maar eens Bakesale, 23 Songs of Winning Losers opgezet.

Maar goed: wie weet, valt het mee.

avatar van Schizophrenia
Overtreffen zal inderdaad niet snel gebeuren. Maar een even hoog niveau halen zou wel mooi zijn. Een aanrader van Barlow vind ik Lou Barlow - And his Sentridoh.

Mirror The Eye was trouwens wel weer en verrassend goede Ep. Beter dan Emoh die me persoonlijk niet eens heel erg tegenviel. Alleen tegen het einde aan zakte het niveau nogal in.

Als je Sebadoh trouwens niet kent, zou ik daar maar mee beginnen. De platen Bubble & Scrape, het bovengenoemde Bakesale & Harmacy zijn echte aanraders.

avatar van Schizophrenia
Een prachtige documentaire van het nieuwe album die 30 minuten duurt! Prachtige style zit er in verwerkt. Krijg alleen maar meer zin in het nieuwe album. Maar nu eerst Lowlands

A.V. Club exclusive: watch a new Lou Barlow documentary | Music | A.V. Club - avclub.com

avatar van Schizophrenia
Zijn er hier nog een paar Barlow liefhebbers? Die ook zo nieuwsgierig zijn naar het nieuwe album?

Hier heb je vast weer twee clips met twee nieuwe nummers.

Lou Barlow, 'Take Advantage' video: An EW exclusive! | EW.com - music-mix.ew.com

New Lou Barlow Video - "Don't Apologize" (Stereogum Premiere) - Video - Stereogum

Schizophrenia, goed voor elkaar!

Ps, er komen nog twee muziek video's aan ter promotie van goodnight unknown!

elrayo
Leuke hoes!

avatar van dj maus
dankzij Dinosaur nu ook Barlow solo weer terug in vorm?

begint fijn in ieder geval, met enkele nummers die mooi aansluiten bij zijn Sebadoh-klassiekers

avatar van Schizophrenia
Ik heb hem al een paar keer geluisterd. Het is eigenlijk best een mix tussen de oude Losers cd's en de oude Folk Implosion. Klinkt best lekker, en vooral ben ik blij dat er dit keer wat meer gebruik is gemaakt van traditionele instrumenten.

Uitgebreide mening komt binnenkort.

avatar van itchy
Ik begin hem steeds beter te vinden. Er staan weer een paar bizar mooie nummers op. Vooral Take Advantage vind ik buitenaards.

Dat heb ik dan weer met Modesty. Echt een fantastisch liedje.

Raymond.
Dinosaur Jr, Sebadoh, The Folk Emplosion of Sentridoh. Een beetje zelf respecterende van alternatieve muziek kent een of meerdere van deze bandjes wel. In allen heeft Lou Barlow mee gespeelt, en na dit jaar met zijn twee band genoten van Dinosaur Jr. een nieuwe plaat te hebben uitgebracht, doet hij het nog eens over maar dan alleen.

Op de hoes stond nog een mooie sticker: ''Sounds like the early Sentridoh and Folk Implosion, to my ears. - Lou Barlow.''
En ook net zoals bij Dinosaur Jr, ook op deze plaat geen radicale veranderingen. Niet dat dit er iets toe doet want de plaat is en blijft van een kwalitatief hoog niveau, met songs die natuurlijk alleen Lou Barlow zo kan schrijven.

In de herhaling vallen doet deze het dan ook niet, want dit keer is er meer aandacht geschonken aan de kleine details. Luister maar naar The One I Call. Tegen het einde aan hoor je een muziekdoos spelen, en ondanks dat het iets kleins is past het perfect bij het nummer. Praise waar twee zang lagen in zitten, met allebei een verschillende toonhoogte, is ook een voorbeeld van iets zo simpels maar zo doeltreffend.

De drumcomputer is op deze Goodnight Unknown ook los gelaten, en word er dus gedrumd door een echte drummer. Iets wat het geluid alleen maar te goede doet. Want bij Emoh was het geheel eigenlijk soms net wat te statisch.

Beter dan Emoh, en als Lou Barlow nog een plaat van dezelfde kwaliteit maakt ben ik tevreden. Ten slotte doet hij het op dit moment beter dan sommige tijdgenoten van hem. En dan spreek ik niet alleen over zijn solo plaat maar ook over Dinosaur Jr.

avatar van blonde redhead
Ik wist niet dat deze man van Dinosaur Jr. was. Maar laat hem lekker solo verder gaan. Want dit is wel erg geslaagd. Ook snel nog maar ff zijn eerdere cd's gaan halen. Want volgens julli zou dat nog mooier moeten zijn.

avatar van likeahurricane
Lou Barlow live in Nijmegen: