De Kreuners - Er Sterft een Beer in de Taïga (1982)

België
Label: WEA

1. Mijn Laatste Sovjet (3:57)
  2. Adré Naline (3:19)
  3. Andere Kant van de Lijn (4:18)
  4. Cous-Cous Kreten (3:17)
  5. Hom-Bom (3:18)
  6. Doe het Niet (3:40)
  7. Beest (4:04)
  8. Layla (4:31)
  9. Er Zijn Geen Woorden Voor (1:49)
  10. Het Einde (3:26)
  11. Ordinair Gelukkig * (3:16)
  12. Vuil Water [Live] * (3:51)
Als je in Begië woont, kan je natuurlijk niet langs De Kreuners. Denk dat ze elke parochiezaal wel een keer of zeven hebben gehad

avatar van c-moon
Ze maakten begin jaren '80 en eigenlijk de hele jaren '80 steengoede Vlaamse rock muziek! Maar de laatste jaren, nà "Hier En Nu"... is het toch heel wat minder.. al mag gezegd dat "1978" weer een goede poging was...

"Er Sterft Een Beer.. " is een TOP plaat!

Super CD! Een van m'n favoriete cd's. Ik vind dit echt stevige, lekkere rockmuziek.
Adré naline is m'n favoriete lied.

Meesterwerk van deze Kreuners op kruissnelheid.
M'n laatste Sovjet is gewoon één van de allerbeste nummers ooit uit het Belgenland.
Als je bovendien een nummer als Ordinair Gelukkig als B-kantje kan serveren, dan heb je goeie papieren.

avatar van LucM
Het beste Kreuners-album volgens mij, met alleen maar goede songs, vooral "Mijn Laatste Sovjet", "Cous-Cous Kreten", "Beest" en "Layla". Dit was echt Vlaamse rock op zijn best!

avatar van pygmydanny
De Kreuners in prima vorm, al worstelt Grootaers enorm met de gevolgen van een scheiding: Andere Kant Van de Lijn, Doe Het Niet, Beest, Layla, Er Zijn geen Woorden Voor, Het Einde.
geen vrolijk plaatje...

avatar van LucM
Op hun tweede album weten de Kreuners zelfs het sterke debuut te overtreffen, dit album behoort beslist tot het beste wat er in de jaren '80 in Vlaanderen werd uitgebracht. Dit heeft nog niets aan kracht en frisheid ingeboet en de songs hier staan nog steeds als een huis.

Schitterende plaat. Ik ben geen fan van hun ander werk maar deze nummers stralen onbevangenheid, tijdsgeest, puurheid, oprechtheid, eenvoud en urgentie uit. Dit moest worden gemaakt. En goede muziek is nooit gedateerd.

Nog eens volledig beluisterd. Wat een ervaring!

avatar van davevr
Ik ben opgegroeid in Vlaanderen. Ontsnappen aan the Scabs en de kreuners was onmogelijk. Nooit echt beluisterd tot vandaag en eigenlijk een topplaat. Zeker het eerste nummer valt op, en de hits zijn niet de beste nummers. Klinkt ontzettend postpunk met momenten.