Chet Baker - Chet Baker & Strings (1954)

Jazz
Label: Columbia

1. You Don't Know What Love Is (3:28)
  2. I'm Thru with Love (2:37)
  3. Love Walked In (2:56)
  4. You Better Go Now (3:04)
  5. I Married an Angel (3:35)
  6. Love (2:33)
  7. I Love You (2:47)
  8. What a Diff'rence a Day Made (2:39)
  9. Why Shouldn't I? (3:34)
  10. A Little Duet for Zoot and Chet (2:36)
  11. The Wind (4:00)
  12. Trickleydidlier (2:40)
  13. You Don't Know What Love Is (Alternate) * (3:28)
  14. You Better Go Now (Alternate) * (3:09)
  15. A Little Duet for Zoot and Chet (Alternate) * (2:39)
Op dit album zingt Chat (helaas) niet.
Voor velen misschien iets te zoetsappig, zeker door de toevoeging van en bak strijkers (hierdoor soms ook wat gedateerd aandoend). Romantisch is het zeker, en dat was ook wel de bedoeling, want in die tijd wilde de platenmaatschappij Baker neerzetten als sex-symbol, en dat lukte toen ook wel degelijk.
Ach die romantische jaren '50 ..... wat was het leven toen nog mooi (goh wat hoor je dat toch vaak tegenwoordig ).

Father McKenzie
romantisch, lichtvoetig, maar met de immer prachtige trompet van Chet, een meester, zoveel was toen al duidelijk!

Deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje, en zie; hij zat bij mijn verjaardagscadeautjes, ik heb er vandaag al flink van genoten.

Héél mooi plaatje!

avatar van Slowgaze
Geen heel boeiend album, wat goedkoop klinkend gestrijk wisselt prima getoeter af, maar heel erg romantisch klinkt het allemaal niet. (En ik heb het geprobeerd: een omhelzing die een kwartier lang leek, daarna op de fiets terug naar huis, 's nachts door de stad, met Chet Baker & Strings in mijn oren.) Toch wel een aardig plaatje, maar ik prefereer Chet zonder strijkers.

Beetje zondagochtendmuziek. Vast geen toeval dat de Volkskrant 'm in een box met dit soort muziek heeft gestopt.

Toch blijft de kwaliteit van Chet's trompetspel recht overeind. Jammer alleen van die strijkers

avatar van Metalhead99
Naar mijn mening word Chet's spel regelmatig ondergesneeuwd door de strijkers en andere instrumenten op deze plaat. Toch is het geen slecht album en het luistert wel aardig weg.

avatar van vigil
Ik denk niet dat ik heel veel oudere platen dan deze in mijn bezit heb. Niet heel spannend maar wel mooi, toch wel een labeltje wat ik vaker op Chet kan plakken.

avatar van heartofsoul
Dit album kan mij maar niet overtuigen en dat heeft voor een deel met de strijkersarrangementen te maken. Maar ik vind het hele album te gladgestreken klinken, ondanks het fraaie spel van o.a. Zoot Sims op tenor. Ik ben er helaas iedere keer weer snel op uitgeluisterd: fraaie achtergrondmuziek, terwijl ik als luisteraar juist enige uitdaging verlang.

avatar van AOVV
Ben het eens met heartofsoul hierboven. Chet speelt goed, klinkt warm zoals meestal, en ook een Zoot Sims doet het lekker (met A Little Duet for Zoot and Chet misschien wel als hoogtepunt). Maar de strijkers doen alles zo melig klinken voor mij, ik trek het niet altijd. Toch is het, kan ik aannemen, aardig ontwaken met dit album. Maar als het ontbijt eenmaal op de proppen moet komen, heb ik stevigere kost nodig.

3 sterren