Evan Parker Electro-Acoustic Ensemble - The Moment's Energy (2009)

Jazz / Avant-Garde

4. IV (4:19)
  5. V (9:23)
  6. VI (8:11)
  7. VII (11:14)
  8. Incandescent Clouds (5:04)
thejazzscène
Na een intensieve luisterbeurt nog steeds erg waardeerbaar. Hier een duidelijke recensie van dit album: Electro-Acoustic Ensemble - The Moment’s Energy - CD-bespreking | Kwadratuur

Zoals daar ook wordt gezegd; de muziekanten zijn weinig opdringerig. Iedereen speelt gelijk voor de wet en doordat dit (toch wel grote) ensemble bestaat uit top improvisatieartiesten, ontstaat er een in elkaar verstrengeld geluid van de verschillende instrumenten. Hierdoor focus je je niet zozeer op de instrumenten zelf maar het algemene geluid dat de band voortbrengt. Dat resulteert in een mooi samenspel met veel hedendaags klassieke invloeden. Tamelijk experimenteel/modern wel en niet zozeer gebouwd op de fundamenten van de traditionele jazz. Dit is toch wel wat anders.

Vanavond in CC België, te Hasselt te zien met Open Circuit: Interarct