Joe Jackson Band - Afterlife (2004)

Alternatieve titel: Live

Label: Rykodisc

1. Steppin' Out (4:25)
  2. One More Time (3:06)
  3. Take It Like a Man (4:05)
  4. Awkward Age (3:20)
  5. Look Sharp! (3:40)
  6. Down to London (5:08)
  7. Beat Crazy (4:21)
  8. Fools in Love (7:18)
  9. Love at First Light (4:58)
  10. Fairy Dust (4:06)
  11. Sunday Papers (4:45)
  12. Don't Wanna Be Like That (4:34)
  13. Got the Time (4:20)
  14. Introduction * (0:41)
  15. Look Sharp! * (3:31)
  16. Take It Like a Man * (4:11)
  17. Awkward Age * (3:14)
  18. Fools in Love / for Your Love * (6:51)
  19. Obvious * (3:45)
  20. Friday * (3:30)
  21. Is She Really Going Out with Him? * (4:54)
  22. Love at First Light * (5:14)
  23. Be My Number Two * (5:09)
  24. Girl * (4:51)
  25. Steppin' Out * (4:23)
  26. Thugz 'R' Us * (3:21)
  27. Don't Wanna Be Like That * (4:48)
  28. Got the Time * (3:46)
  29. Beat Crazy * (4:25)
  30. It's Different for Girls * (4:45)
  31. I'm the Man * (4:29)
avatar van Tribal Gathering
Het is een beetje jammer dat de originele uitgave een compilatie is van vier concerten en desondanks maar 13 nummers telt. Dankzij het bijgevoegde concert in de Heineken Music Hall kom ik toch op vier sterren. De band is uitstekend in vorm en de songkeuze is ook dik in orde. Het helpt dat deze concertreeks volgde op een goed come back album van de originele bezetting van de band. De nieuwe nummers passen prima in de setlist.

Die bonus CD met het concert uit Amsterdam is eigenlijk leuker. Is, op drie nummers na, ook het hele concert.

Grappig dat Frits Barend nog vernoemd wordt bij het nummer Awkward Age. Of, volgens Frits Barend dan, Eckerd Odge.

avatar van Droombolus
Voor weinig in laten vliegen omdat ik ( weer eens ) op een J.J. kick zit. Steppin' Out is waarschijnlijk bedoelt als crowd-pleaser want heeft niks met de Band te maken. Voor de rest vind ik het evenwicht tussen ( toen ) oud en nieuw materiaal een beetje wankel.

Dat gezegd hebbende wordt er natuurlijk wel op een hoog nivo gepresteerd ( no re-recordings, spot the mistakes ) en spat het speelplezier er vanaf. Fools In Love ( met stukken van de Yardbirds' For Your Love er in ) viel de bek hier behoorlijk los van, in positieve zin.

Alles bij elkaar een plaat die voor de lol uitgebracht is om voor de lol naar te luisteren want de J.J. Band is een waanzinnige strakke maar soepel spelende eenheid. Graham Maby is intussen, mede door deze CD, opgeschoven naar een gedeelde 3e plaats in mijn bassisten ranking .......

avatar van TEQUILA SUNRISE
Indrukwekkende live plaat en dan bedoel ik voornamelijk de bonus CD die in de Heineken Musical Hall is opgenomen.
Prima setlist en het kwartet Jackson/Maby/Houghton/Sanford is voortreffelijk op dreef.
Joe Jackson inclusief band helaas nog nooit live gezien en dat begin ik wel als een gemis te ervaren.