CPR - Live at the Wiltern (1999)

Label: Samson

1. Morrison (5:46)
  2. Little Blind Fish (4:42)
  3. One for Every Moment (5:45)
  4. That House (6:29)
  5. Homeward Through the Haze (6:42)
  6. At the Edge (4:53)
  7. It's All Coming Now (4:32)
  8. Rusty and Blue (9:53)
  9. Delta (7:48)
  10. Dream for Him (6:43)
  11. Old Soldier (5:25)
  12. Hero (6:10)
  13. Long Time Gone (6:27)
  14. Dejà Vu (12:59)
  15. Eight Miles High (5:28)
  16. Ohio (6:25)
  17. Almost Cut My Hair (7:10)
avatar van Tromop
Als je het 'standaard'album DejaVu van CSN&Y kent en dat een goed album vind raad ik je aan deze eens te gaan beluisteren.

avatar van ChrisX
Dit is echt een van de beste live-albums die ik ken ondanks de wat valse start met Morrison. Op een of andere manier heeft de live-uitvoering van dat nummer niet de magie die je hoort op het debuutalbum. Maar dan... vana Little Blind Fish begint het... die verschrikkelijk goede mengelmoes van CSN(Y)- en Steely Dan-achtige muziek.

Crosby en companen zijn niet alleen uitermate goed bij stem en smelten schitterend samen in hun vocale harmonieen maar zijn ook als muzikanten ijzersterk bezig. Jeff Pevar elektrische gitaar voegt verschrikkelijk veel sfeer toe aan songs als Homeward Through The Haze en Rusty Blue en Raymond laat horen wat voor een goede pianist hij wel niet is in Deja Vu.... Dit is wat mij betreft echt de ultieme uitvoering van dit CSNY nummer.

Oh ja, heel onopvallend (want het zal contractueel wel niet helemaal hebben gemogen, hoewel hij wel een officiele credit krijgt in het boekje) maar Phil Collins duikt ook nog op in ik meen het nummer Hero en ook Marc Cohen doet 1 nummer mee.

Tromop schreef:
Daar sluit me helemaal bij aan. Prima muzikanten. Hemels mooi Liveoptreden. Leuke bijkomstigheid: Raymond is de zoon van David Crosby

Down_By_Law
Mooie live-dubbelaar, maar vreemd genoeg vind ik dat het nieuwe materiaal (van het CPR debuut dus) beter gedaan wordt dan de oude CSN(Y) en Crosby solo klassiekers. Ook leuk dat ze The Byrds' 'Eight Miles High' spelen. Goede vrienden Graham Nash en Phil Collins komen ook nog even langs.

Weer eens helemaal beluisterd. Eigenlijk een beetje een "must" voor CSN-fans. Bijna 2 uur "smullen"!!!! Je komt helemaal tot rust!!

Inderdaad een heerlijk mixje van CSN en Steely Dan, uitgesponnen rustige composities met mooie vocale harmonieen. Vooral van gitarist Pevar ben ik gecharmeerd (al hoor ik dan toch liever Stills).

Wel heel erg vervelend dat er voor elk nummer zo lang gepraat wordt, ik krijg er gewoon de neiging van om dan het hele nummer maar over te slaan. Een keertje moet kunnen, maar niet elke keer zo'n heel verhaal.

Muzikaal steekt het allemaal uitstekend in elkaar, ik vind het alleen jammer dat er CSN etc. nummers gespeeld worden. Ik zeg niet dat ze dat slecht doen, maar zo krijg je natuurlijk nooit het beeld van een zelfstandige band die niet op oude roem van een bekend lid hoeft te teren.

Ohio mist toch iets zonder Neil.. Dat was ook al te horen op momenten dat CSN hem speelde zonder Neil..

3,5* lijkt me een mooie beoordeling, want CPR is natuurlijk geen CSN.

Stijn_Slayer schreef:

3,5* lijkt me een mooie beoordeling, want CPR is natuurlijk geen CSN.

Absoluut waar; ze doen hun eigen nummers beter dan de CSN/Byrds nummers, maar met CPR (vooral het eerste album) heeft Crosby wel zijn beste werk in jaren gemaakt.

Down_By_Law schreef:

Daar ben ik het mee eens, een nummer als Rusty and Blue benaderd weer het niveau van die typische Crosby nummers als Guinnevere en Compass

Ik blijf bij wat 8 december heb gezegd. Zelden zul je nog zulke perfecte live cd's horen, dus als je 'm nog niet hebt.......En bij elk concert zit wel een nummer dat je liever zou horen en ander nummer weer niet. Dat hou je altijd. De sfeer van dit concert straalt warmte, liefde en vriendschap uit van alle aan dit concert deelnemende artiesten.

Down_By_Law
Liefhebbers van deze live-CD, moeten absoluut ook deze eens proberen te vinden: CPR - Live at Cuesta College. Ook een officiele live-dubbelaar, maar dan volledig akoestisch.

avatar van henk01
Crosby in goede doen, aanrader!

Dat gelul voorafgaand aan de tracks is inderdaad bloedirritant maar los daarvan is dit met afstand zelfs de beste live plaat die ik gehoord heb van Crosby en co. En dus een aanrader van de bovenste plank, 5 sterren zelfs!