Electricity (1993)

Alternatieve titel: 18 Synth Pop Hits

Pop / Electronic
Label: MCI

1. The Human League - The Sound of the Crowd (3:58)
  2. Tubeway Army - Are 'Friends' Electric? (5:19)
  3. Ultravox - The Thin Wall (4:27)
  4. Japan - Quiet Life (4:53)
  5. Classix Nouveaux - Is It a Dream? (3:39)
  6. John Foxx - Underpass (4:00)
  7. Assembly - Never Never (3:44)
  8. Our Daughter's Wedding - Lawnchairs (3:31)
  9. Yazoo - Nobody's Diary (4:31)
  10. O.M.D. - Electricity (3:29)
  11. Heaven 17 - Play to Win (3:35)
  12. Thompson Twins - In the Name of Love (3:48)
  13. Midge Ure - No Regrets (4:03)
  14. Spandau Ballet - To Cut a Long Story Short (3:22)
  15. A Flock of Seagulls - Wishing (If I Had a Photograph of You) (5:32)
  16. Landscape - Einstein a Go-Go (3:02)
  17. Naked Eyes - Always Something There to Remind Me (3:42)
  18. Gary Numan - We Are Glass (4:37)
avatar van vigil
Ik kan er niks aan doen maar dit is toch gewoon een fijne verzamelaar!

avatar van Ceasar
Ik vind niet alles even goed maar je hebt wel gelijk!

Dit is qua synthpop verzamelaars een van de beste releases ooit , met 18 ongekend sterke synthpop classics zonder fillers, all killer. Alleen die track van the Assembly vind ik erg matig. Een heel goede instapper voor nieuwelingen en fans van band als Chvrches. Veel bands van nu proberen de 80s sound te kopiëren in hun muziek, dit is de real deal, back to the Future!!

En wat is die Thompson twins track toch goed. Geweldige band!

avatar van gaucho
Ik vind het te prijzen dat ze op deze compilatie niet kiezen voor de grootste en/of meest voor de hand liggende hits van de betreffende artiesten, maar ik vind de keuze toch niet altijd gelukkig. In the name of love van de Thompson Twins was hun eerste hit (zelfs nummer 1 in de Amerikaanse dance-charts) en dus een significant nummer voor de band, maar ik vind het een beetje bleekjes afsteken tegen latere hits als Hold me now, You take me up en Love on your side. Van Midge Ure, Spandau Ballet en A Flock of Seagulls zijn ook wat zwakkere songs - althans naar mijn mening geselecteerd. En die song van The Assembly - eenmalig samenwerkingsverband tussen Vince Clarke en Feargal Sharkey - heb ik ook nooit zo bijzonder gevonden.

Deze compilatie krijgt dan weer wel bonuspunten voor de keuzes die zijn gemaakt bij de nummers van Yazoo, Utravox, Japan, OMD, Human League en John Foxx. Niet de meest voor de hand liggende uit hun repertoire, maar wel sterke songs, die je niet overal meer tegenkomt.

Er staan drie nummers op die ik niet ken (8, 16 en 17, waarvan de laatste ongetwijfeld een Sandie Shaw-cover is). Ik zal ze ff beluisteren en kom dan alsnog met een cijfer. Als die nummers me bevallen, kom ik alsnog uit op 4 sterren.

Aanvulling: mwah, die gaan wel. Waarbij ik de cover van Naked Eyes nog het leukste vind.

Grotendeels wel met je eens, behalve dat ik de geselecteerde songs van Ure , Seagulls en Spandau juist toch wel erg sterk vind. En deze compilatie opende vooral mijn ogen voor de band Naked Eyes, een ten onrechte onder de radar gebleven synthpop band die met Burning Bridges een van de beste synthpop albums aller tijden heeft gemaakt. Check hun muziek, daar zul je geen spijt van krijgen...