Herman van Veen - Anne (1986)

Label: Polydor

1. Anne (3:48)
  2. Een Vriend Zien Huilen (3:54)
  3. Wie Was Die Man? (4:20)
  4. Broertje (2:33)
  5. Regende het Maar (2:19)
  6. De Laatste Dans (3:12)
  7. Joop (5:31)
  8. Liedje (2:44)
  9. Lonely Kojboj (3:55)
  10. Een Lange Scheur (2:09)
  11. Verliefd (2:42)
  12. Zo Vrolijk (3:00)
Marcel²
Een prachtig album van Herman Van Veen, met nummers als Anne en Een Vriend Zien Huilen. De zanger heeft een mooie stem.

avatar van Bartjeking
Mijn eerste kennismaking met Herman, een jaar of 10 geleden. ondanks mijn jonge leeftijd was ik toen al geroerd, en al het goed is ga ik hem in december voor het eerst live zien in Carre. Een levende legende.

avatar van Nicolage Rico
Wisselvallig album. "Anne" blijft een geweldig, lief nummer. "Zo Vrolijk" is ook een klassieker, hoewel ik "Spetter Pieter Pater" leuker vind. Er staan dus ook draken van nummers op dit album, helaas. Wat Herman met "Lonely Kojboj" wilt bewijzen, is mij een raadsel. Humor? Jammer dat Herman het ook vaak van covers moet hebben, maar hij vervult ze wel meer dan voldoende.

3,5* voor deze Hermannus.

avatar van dazzler
Anne, Een Vriend Zien Huilen en Zo Vrolijk zijn de hitjes.
Vooral het eerste nummer is een klassieker.

Ik heb van Veen altijd een wat gulzig artiest gevonden.
Bracht zeer veel platen op korte tijd uit, ook vaak heropnames
van zijn eigen oude nummers of covers die hij soms brengt
alsof het zijn eigen composities brengt ...

Maar dat hij klassenummers op zijn naam heeft staan, staat buiten kijf.

avatar van Blu-ray
Zag Van Veen in een intervieuw op Duitse tv, en ook hier maakte hij weer een wat zweverige, wereldvreemde indruk. Daarnaast een wat tegenstrijdig artiest/persoon: weet zijn covers zo te brengen alsof ze zijn creaties zijn.
Maar inderdaad, Van Veen heeft klasse nummers gemaakt, zo ook deze plaat.

avatar van Madjack71
Dit album voor een prikkie meegenomen op een beurs. Vooral voor Anne en Zo Vrolijk. De laatste jaren heb ik niet zo veel meer met Herman van Veen. De zang hoe goed het ook mag zijn, gaat wat tegen staan en ook de wat belerende houding die ik meen te beproeven. Doet er verders niet aan af dat hij mooie vertolkingen heeft gemaakt van andermans werk, met name dank zij goede tekstschrijvers aan zijn zijde. Het liedje Anne blijft nog steeds aanstekelijk en helemaal het opgewekte van Zo Vrolijk, dat beter werkt als menig anti depressie medicatie. Verder is Een vriend zien huilen een prachtige versie van Jaques Brel, waar Herman zich graag mee mag vergelijken, maar m.i. het charisma voor mist. Edoch verders een aardige plaat, waar de toon toch vooral wat zwaar aangezet wordt in de rest van de nummers.

avatar van vigil
Begin van de week voor de volle 1,50 meegenomen bij een kringloop winkel. Daar heb ik geen spijt van want het is een fraai album. De Bowie cover (Tonight) had van mij niet gehoeven (ik heb sowieso een hekel aan het origineel laat staan de weerzinwekkende versie met TT) maar voor de rest een puike plaat

avatar van SemdeJong
Het album begint met het mooie Anne en het ontroerende "Een vriend zien huilen". Broertje is een teder nummer. De rest van de nummers ga ik niet allemaal beschrijven maar het "Zo vrolijk" sluit het album geweldig af.

Al met al een zeer geslaagd en gevoelig album van Herman.

avatar van hrmnbstr
Zeer matig album. In de tweede helft begon Herman van Veen allengs meer teksten zelf te schrijven, maar hij is helaas niet de beste tekstschrijver. En op dit album zijn vrijwel alle liedteksten van zijn hand...
Verder lijdt dit album erg onder een jaren tachtigsausje wat niet alle nummers goed doet. Herman heeft op dit album ook veel muziek zelf gemaakt. Hij heeft eerder fantastische liederen gecomponeerd, zoals Adieu Café, et cetera. In het nummer Wie Was Die Man? is niets van zijn muzikaliteit terug te horen. Jammer.
De nummers die echt goed zijn, staan allemaal op Vogelvlucht.

Toen ik Anne en Zo vrolijk op In Vogelvlucht hoorde, vond ik het grappig dat Anne met een giecheltje begint en Zo vrolijk met een giecheltje eindigt. Na het luisteren van dit album ontdekte ik waarom. Grappig.

Helaas niet een al te best album van Van Veen. Geef mij maar zijn prachtige jaren zeventigwerk waar de muzikaliteit vanaf spat en waar de mooie teksten van Rob Chrispijn gezongen worden.

avatar van Robje1968
Een aardig album, met een aantal leuke en gevoelige nummers.
Jammer alleen dat er ook gedrochten van nummers op staan, zoals: "Lonely Kojboj" en "zo vrolijk ".
Haalt voor mij het niveau flink naar beneden.

avatar van Hans Brouwer
Robje1968 schreef:
Jammer alleen dat er ook gedrochten van nummers op staan, zoals: "Zo Vrolijk ".
Robje1968, je hebt toch geen last van depressieve neigingen mag ik hopen? "Zo Vrolijk": daar kun je toch alleen maar.... vrolijk van worden?

avatar van Robje1968
Hans Brouwer schreef:

Nee hoor, je hoeft je helemaal geen zorgen te maken.
Alleen van dit nummer word ik niet zo "vrolijk"