Master Musicians of Bukkake - Totem One (2009)

Label: Conspiracy

5. Schism Prism / Adamantios
  6. Cascade Cathedral
  7. Eaglewolf
avatar van essence
Collectief van muzikanten die onder meer actief zijn in Earth, Burning Witch, Asva, Secret Chiefs 3, ... Toevallig allemaal bands die mij heel goed liggen.

Heel goede plaat die bol staat van dronerige psychedelische dessert'rock' met een sjamanistische inslag. Heel veel wereldmuziek elementen kruiden de muziek. Vooral de tribale percussie is prominent aanwezig.

Dit zou het eerste deel van een trilogie zijn. Ik kijk al reikhalzend uit naar de volgende delen!

en alweer een pluim voor het Antwerpse Conspiracy Records die echt wel een fantastische kataloog aan het bijeensprokkelen zijn.

avatar van trebremmit
Ik vind het wat tegenvallen, mij te new-age, meditatie achtig.

avatar van essence
Dat het wat slepend en bij momenten repetitief is, zeker. En er zitten redelijk wat elementen uit Aziatische muziek tussen. Maar de brug naar new age is mij één te ver.

avatar van Robertoooooh
Heerlijke psychedelica van een ensemble waarvan je de naam waarschijnlijk niet wil uitleggen in overwegend zwaar gereformeerd gezelschap. Of juist wel.....

Totem One is van het Totem-drieluik wel de beste naar mijn mening.