Tonic - A Casual Affair (2009)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Polydor

1. You Wanted More (3:53)
  2. Take Me as I Am (3:36)
  3. If You Could Only See (4:23)
  4. Knock Down Walls (3:44)
  5. Count on Me (Somebody) (3:49)
  6. Sugar (3:29)
  7. Soldier's Daughter (5:03)
  8. Lemon Parade (3:41)
  9. Mean to Me (4:13)
  10. Open Up Your Eyes (3:41)
  11. Casual Affair (3:34)
  12. Irish (5:06)
  13. You Wanted More (3:52)
  14. Sugar (4:04)
  15. Irish (7:18)
  16. Open Up Your Eyes (3:40)
  17. Lemon Parade (3:44)
  18. Casual Affair (3:47)
  19. If You Could Only See (4:17)
  20. Soldier's Daughter (3:57)
  21. If You Could Only See (5:04)
avatar van Chainsaw
Na zeven jaar sinds hun laatste reguliere album (Head on Straight) is er eindelijk weer wat leven in de brouwerij bij Tonic. Hoewel het hier gaat om een verzamelalbum, de geruchten gaan dat de groep de studio weer induikt voor een nieuw album. Van mij mogen ze, het is immers een erg interessante band met een aantal geweldige nummers. Dat blijkt ook maar weer als je luistert naar Casual Affair: The Best of Tonic.

Het album is een mooie selectie van drie albums van Tonic. Mijn persoonlijke favorieten Take Me As I Am, Count on Me (Somebody), If You Can Only See en Soldier's Daughter staan er in ieder geval. op. Nu had ik er zelf geen problemen mee gehad als bijvoorbeeld Lemon Parade was ingeruild voor een nummer als Mountain of Mr. Golden Deal, maar ach; al met al moet ik toegeven dat er geen enkel slecht nummer op de verzamelaar staat. Een mooie selectie met heerlijk vlotte of lekker ontspannende rocknummers.

Hele dikke 4 sterren. En nu maar hopen op een nieuw album.