Earthshaker bracht niet alleen reguliere albums uit, maar ook diverse singles, mini LP's etc.
Oorspronkelijk was "Shaker's Shakies" een mini LP bestaande uit de eerste 4 nummers en nummer 9.
Men heeft de oorspronkelijke mini LP "Exciting Mini 2" uit 1985 erbij op gezet om tot een volwaardige CD te komen echter niet alle nummers zijn nieuw dus zie ik het meer als een extra rarities CD (of zoiets).
Earthshaker maakte in de studio toch al steeds vaker gebruik van keyboards dus besloot men om Toshio Egawa als volwaardig bandlid in te lijfen, zo is hij ook in de hoesfoto verwerkt.
Hij is al goed te horen op het openingsnummer, in een dienende rol dat wel.
Toch overheerst de gitaar, lekker stevige solos in meteen al vrij herkenbare nummers, geldt ook voor "Kokoro Made Wa".
"Orange Agent" is zowaar een instrumentaal nummer, mooi opgebouwd met smaakvolle keyboardbegeleiding en klinkt een beetje soundtrack achtig
Wat volgt is een mooie rustige versie van Okizarishi Toki (More), dat nummer stond ook al op hun 2de album "Fugutive" uit 1984 maar die oude versie is veel steviger als de uitvoering op "Shaker's Shakies"
Daarna komt dus die oorspronkelijke mini LP "Exciting Mini 2" uit 1985 waarbij vooral "Take My Heart " opvalt, weer zo'n perfect nummer..
Track 7 "Yume No Hate O" was de afsluiter van het debuutalbum en dat nummer hebben ze er in een remix versie erop gezet.
Het klinkt inderdaad wel iets beter maar ik zit niet echt op remix versies te wachten, en volgens mij de meeste mensen niet.
Ook "Wall" stond ook al op het debuut, een heel goed nummer en volgens mij staat dezelfde versie er hier weer op.
Vervolgens een lange live versie van het nummer "Arigato Kimi Ni" die oorspronkelijk op het 4de album "Passion" stond uit 1985.
Te traag en te lang vind ik, typisch iets waar je bij had moeten zijn om dat leuk te vinden.
Toch 5 nieuwe nummers op deze CD, allen van de vertrouwde goede Earthshaker kwaliteit.
De rest konden we al maar de andere uitvoeringen maken het toch wel weer leuk om te hebben ook al voegt dat niet veel toe aan de oorspronkelijke uitvoeringen.